PDL are 24 de reprezentanţi în CA ale spitalelor municipalităţii, PNL - 9, PSD - 7, PNG - 2

PDL are 24 de reprezentanţi în Consiliile de Administraţie de la 13 spitale ale municipalităţii, de la PNL sunt nouă în şase spitale, PSD are şapte în cinci unităţi, iar PNG are doi reprezentanţi în două spitale, aceştia fiind desemnaţi în şedinţa de miercuri a CGMB.

89 afișări
Imaginea articolului PDL are 24 de reprezentanţi în CA ale spitalelor municipalităţii, PNL - 9, PSD - 7, PNG - 2

PDL are 24 de reprezentanţi în CA ale spitalelor municipalităţii, PNL - 9, PSD - 7, PNG - 2 (Imagine: Lazslo Mihaly/Mediafax Foto)

În Consiliile de Administraţie (CA) ale celor 21 de spitale preluate de Primăria Capitalei au fost desemnaţi câte doi reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, PDL are 24 de reprezentanţi în Consiliile de Administraţie de la Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Cantacuzino, Spitalul Colţea, Spitalul de Ortopedie Foişor, Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", Spitalul "Sfântul Luca", Spitalul Malaxa, Spitalul Filantropia, Spitalul "Panait Sârbu", Spitalul "Theodor Burgele", Spitalul de Copii "Victor Gomoiu", Spitalul "Dan Teodoreascu" şi Spitalul "Alexandru Obregia".

Cei nouă reprezentanţi ai PNL au fost desemnaţi în CA ale Spitalului Catacuzino, Spitalului de Nefrologie "Carol Davila", Spitalului "Dr. I. Stoia", Spitalului "Sfânta Maria", Spitalului de Pneumoftiziologie "Sfântul Ştefan şi Spitalului Caritas.

PSD are şapte reprezentanţi în CA de la Spitalul "Carol Davila", Spitalul "Panait Sârbu", Spitalul "Scarlat Longhin", Spitalul Gorgoş şi Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Copii şi Tineret "Sfântul Stelian".

Cei doi reprezentanţi ai PNG-CD au fost numiţi în CA ale Spitalului "Dr. I. Stoia" şi Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Copii şi Tineret "Sfântul Stelian".

De asemenea, în Consiliile de Administraţie ale spitalelor din Bucureşti care nu sunt în subordinea muncipalităţii a fost desemnat câte un reprezentant al CGMB.

Astfel, în CA ale celorlalte 28 de spitale din Capitală au fost desemnaţi 16 reprezentanţi din partea PDL, şapte din partea PSD, câte doi din partea PRM şi PNG-CD şi un reprezentant din partea PNL.

Cei 16 reprezentanţi PDL au fost numiţi în CA ale Spitalului Militar "Carol Davila", Spitalului de Urgenţă Floreasca, Spitalului "Prof.Dr. C.C. Iliescu", Spitalului "Ana Aslan", Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalului "Matei Balş", Spitalului "Marius Nasta", Spitalului "Dr. Hociotă", Spitalului "Dr. Paulescu", Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, Institutului Funeni, Institutului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic, Institutului de Uronefrologie şi Transplant Renal, Spitalului "Sfântul Pantelimon, Spitalului "Bagdasar-Arseni" şi Spitalului "Grigore Alexandrescu".

PSD are reprezentanţi în CA ale Spitalului "Marie Curie", Spitalului de Oftalmologie, Centrului Medical de Recuperare "Nicolae Robănescu", Institutului de Oncologie "Prof. Alexandru Trăistoreanu", Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, Spitalului CF2 şi Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu".

Cei doi reprezentanţi PRM sunt în CA ale Institutului Parhon şi Centrului Clinic de Urgenţă "Constantin Zamfir", iar PNG are reprezentanţi în CA ale Spitalului "Sfântul Ioan" şi Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. PNL va fi reprezentat în CA al Spitalului Witting.

Consilierii generali s-au întrunit, miercuri, în şedinţă extraordinară, aproape toate proiectele votate având în vedere desemnarea reprezentanţilor Consiliului Municipal Bucureşti în Consiliile de Administraţie atât în cele 21 de spitale preluate de municipalitate, cât şi în celelalte spitale din Capitală.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, sâmbătă, că în cele 21 de spitale ale municipalităţii vrea manageri profesionişti, nu angajaţi pe criterii politice, precizând că în acest sens va fi organizat un concurs "fără încărcătură politică".

Sorin Oprescu spunea atunci că la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti va discuta despre organizarea Consiliilor de Administraţie ale celor 21 de spitale ale municipalităţii, pentru ca în cel mai scurt timp să poată fi organizat concursul pentru funcţiile de manageri.

"Trebuie să desemnăm consiliile de administraţie la toate cele 21 de spitale, pentru a putea organiza concursuri de management. Trebuie să fie un concurs fără încărcătură politică. Vă promite Oprescu", sublinia edilul şef al Capitalei.

El preciza că schimbarea directorilor s-a făcut în ultimul deceniu într-o manieră brutală, fără o analiză pertinentă, predominant fiind criteriul politic.

"În ultimii zece ani, managerii au fost angajaţi pe criterii politice, un exemplu în acest sens este chiar unitatea sanitară în care am fost eu director (Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, n.r.) şi care a acumulat datorii foarte mari", a mai spus atunci Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici