Penitenciarul Rahova a sesizat procurorii în cazul lui Sandu Geamănu, pentru contul de Facebook

Conducerea Penitenciarului Rahova a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, în urma anchetei interne privind folosirea de către Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, din închisoare, a unui cont de Facebook, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

772 afișări
Imaginea articolului Penitenciarul Rahova a sesizat procurorii în cazul lui Sandu Geamănu, pentru contul de Facebook

Penitenciarul Rahova a sesizat procurorii în cazul lui Sandu Geamănu, pentru contul de Facebook

Potrivit surselor citate, după ce mai multe fotografii în care interlopul Sandu Geamănu îşi etalează muşchii în celula sa de la Penitenciarul Rahova au fost postate pe un cont de Facebook, reprezentaţii închisorii au organizat două percheziţii, în celula acestuia şi într-o altă cameră de detenţie.

În urma celor două percheziţii au fost descoperite trei telefoane mobile şi o cartelă SIM, motiv pentru care, pe numele lui Ilie Alexandru a fost întocmit un raport de incident şi a fost declanşată procedura disciplinară.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, pentru MEDIAFAX, că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu privire la comiterea infracţiunii de "introducere şi folosire de obiecte interzise" în închisoare.

Agenţia MEDIAFAX a scris în 8 august că, aflat în detenţie la Penitenciarul Rahova, interlopul Sandu Geamănu şi-a deschis cont de Facebook, unde a postat mai multe fotografii făcute în spatele gratiilor în care îşi arată muşchii şi tatuajele şi prin intermediul căruia ţine legătura cu apropiaţii săi aflaţi în libertate şi cu cei care i-au cerut "prietenia".

Pe contul de Facebook, Sandu Geamănu avea postate mai multe fotografii în care apărea în diverse ipostaze, atât în celulă, cât şi în alte locuri din interiorul penitenciarului.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declaşat atunci o anchetă în cazul fotografiilor postate de Sandu Geamănu, în condiţiile în care deţinuţii nu pot avea telefoane mobile.

"S-a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti Rahova, pentru a se stabili în ce condiţii au fost realizate fotografiile şi postate pe site-ul de socializare Facebook. În conformitate cu prevederile legale, persoanelor private de libertate le este interzisă procurarea, deţinerea, utilizarea sau transmiterea de telefoane mobile şi accesorii ale telefoanelor mobile. În funcţie de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile corespunzătoare", declara atunci, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Sandu Geamănu a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave şi violare de domiciliu.

Acesta a fost acuzat că, în noiembrie 2008, împreună cu alţi trei membri ai grupării sale, l-a torturat pe Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti, despre care primise un pont potrivit căruia bărbatul ar avea în casă "sume importante de bani şi alte bunuri de valoare".

Sandu Geamănu a plecat de la locuinţa victimei cu 250.000 de lei, un Audi Q7 şi alte bunuri, în total fiind vorba de aproape jumătate de milion de lei.

Nicolae Zdoca a murit şase luni mai târziu, iar medicii legişti au stabilit că decesul a fost provocat de loviturile primite de la tâlhari.

Într-un alt dosar, în martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată pe Sandu Geamănu şi pe Nicolae Marian Vasile, zis "Nicos", pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat şi lovire sau alte violenţe.

Procurorii i-au acuzat că, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, înarmaţi cu bâte, săbii şi pistoale, au intrat într-o locuinţă şi au bătut mai multe persoane, majoritatea femei şi copii. Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu şi de Nicos a avut nevoie pentru vindecare de şapte - opt zile de îngrijire.

Interlopul a lovit şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi şase luni, cu o bâtă, provocându-i un traumatism cranio-cerebral şi fracturi în zona stângă a capului.

Sandu Geamănu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost acuzat că, în octombrie 2009, a coordonat furtul maşinii lui Gigi Becali.

Atunci, Gigi Becali şi-a recuperat autoturismul după ce hoţii trimişi de Sandu Geamănu au fost prinşi de bodyguarzii finanţatorului FC Steaua.

Ulterior, liderul interlop şi-a îndemnat oamenii să facă plângere în cazul lui Becali, pentru lipsire de libertate, argumentând că, pentru o faptă similară, comisă în anul 2000, el a executat 10 ani de închisoare în dosarul cunoscut ca "Portbagajul".

"Ce a făcut el acum, am făcut eu pentru Mihai Bucurenciu în 2000 şi am stat 10 ani la închisoare", spunea atunci Sandu Geamănu.

În dosar "Portbagajul", la ordinul omului de afaceri Mihai Bucurenciu, Sandu Geamănu, împreună cu mai multe persoane, a sechestrat şi torturat un bărbat bănuit că i-a furat lui Bucurenciu, din portbagajul maşinii, aproximativ 450.000 de dolari şi bijuterii din aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici