EXCLUSIV: Sandu Geamănu are cont de Facebook în închisoare, îşi arată muşchii şi vorbeşte cu "prietenii" - FOTO

Interlopul Sandu Geamănu şi-a deschis cont de Facebook din închisoare, unde a postat mai multe fotografii făcute în spatele gratiilor în care îşi etalează muşchii şi tatuajele şi prin intermediul căruia ţine legătura cu apropiaţii săi aflaţi în libertate şi cu cei care i-au cerut "prietenia".

22942 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Sandu Geamănu are cont de Facebook în închisoare, îşi arată muşchii şi vorbeşte cu "prietenii" - FOTO

EXCLUSIV: Sandu Geamănu are cont de Facebook în închisoare, îşi arată muşchii şi vorbeşte cu "prietenii" (Imagine: Facebook)

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declanşat o anchetă după ce Ilie Alexandru, cunoscut drept Sandu Geamănu, şi-a deschis un cont de Facebook, deşi de află în detenţie, la Penitenciarul Rahova.

Pe contul de Facebook, Sandu Geamănu a postat mai multe fotografii în care apare în diverse ipostaze, atât în celulă, cât şi în alte locuri din interiorul penitenciarului.

Din imagini rezultă că atât Sandu Geamănu, cât şi ceilalţi deţinuţi cu care împarte celula şi-au improvizat, în cameră, o sală de forţă. În loc de haltere, aceştia se folosesc de o uşă scoasă din balamale, pe care se urcă un deţinut. Ceilalţi deţinuţi prind, pe rând, marginea acelei uşi şi fac repetări ca şi cum s-ar afla într-o veritabilă sală de fitness. Mai mult, din imagini reiese că, în timpul "antrenamentelor", Sandu Geamănu poartă inclusiv mănuşi speciale, pentru a-şi proteja palmele.

Într-o fotografie în care Sandu Geamănu stă pe marginea patului, cu o şapcă de marinar pe cap, se poate observa, pe colţul unei mese, o Biblie, în condiţiile în care, în urmă cu mai mulţi ani, intelopul anunţa că s-a pocăit şi chiar s-a autodeclarat "pastor".

Administraţia Naţională a Penitenciarelor face anchetă în cazul fotografiilor postate de Sandu Geamănu pe contul de Facebook, în condiţiile în care deţinuţii nu pot avea telefoane mobile.

"S-a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti Rahova, pentru a se stabili în ce condiţii au fost realizate fotografiile şi postate pe site-ul de socializare Facebook. În conformitate cu prevederile legale, persoanelor private de libertate le este interzisă procurarea, deţinerea, utilizarea sau transmiterea de telefoane mobile şi accesorii ale telefoanelor mobile. În funcţie de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile corespunzătoare", spune purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Sandu Geamănu a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave şi violare de domiciliu.

Acesta a fost acuzat că, în noiembrie 2008, împreună cu alţi trei membri ai grupării sale, l-a torturat pe Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti, despre care primise un pont potrivit căruia bărbatul ar avea în casă "sume importante de bani şi alte bunuri de valoare".

Sandu Geamănu a plecat de la locuinţa victimei cu 250.000 de lei, un Audi Q7 şi alte bunuri, în total fiind vorba de aproape jumătate de milion de lei.

Nicolae Zdoca a murit şase luni mai târziu, iar medicii legişti au stabilit că decesul a fost provocat de loviturile primite de la tâlhari.

Într-un alt dosar, în martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată pe Sandu Geamănu şi pe Nicolae Marian Vasile, zis "Nicos", pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat şi lovire sau alte violenţe.

Procurorii i-au acuzat că, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, înarmaţi cu bâte, săbii şi pistoale, au intrat într-o locuinţă şi au bătut mai multe persoane, majoritatea femei şi copii. Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu şi de Nicos a avut nevoie pentru vindecare de şapte - opt zile de îngrijire.

Interlopul a lovit şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi şase luni, cu o bâtă, provocându-i un traumatism cranio-cerebral şi fracturi în zona stângă a capului.

Sandu Geamănu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost acuzat că, în octombrie 2009, a coordonat furtul maşinii lui Gigi Becali.

Atunci, Gigi Becali şi-a recuperat autoturismul după ce hoţii trimişi de Sandu Geamănu au fost prinşi de bodyguarzii finanţatorului FC Steaua.

Ulterior, liderul interlop şi-a îndemnat oamenii să facă plângere în cazul lui Becali, pentru lipsire de libertate, argumentând că, pentru o faptă similară, comisă în anul 2000, el a executat 10 ani de închisoare în dosarul cunoscut ca "Portbagajul".

"Ce a făcut el acum, am făcut eu pentru Mihai Bucurenciu în 2000 şi am stat 10 ani la închisoare", spunea atunci Sandu Geamănu.

În dosar "Portbagajul", la ordinul omului de afaceri Mihai Bucurenciu, Sandu Geamănu, împreună cu mai multe persoane, a sechestrat şi torturat un bărbat bănuit că i-a furat lui Bucurenciu, din portbagajul maşinii, aproximativ 450.000 de dolari şi bijuterii din aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici