Pensiunile şi hotelurile din Iaşi, ocupate în perioada Hramului Cuvioasei Parascheva

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate săptămâna viitoare la Iaşi, la Hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Peste 90% din camerele hotelurilor şi pensiunilor din oraş sunt rezervate, iar unele dintre ele nu mai au locuri disponibile de câteva luni.

151 afișări
Imaginea articolului Pensiunile şi hotelurile din Iaşi, ocupate în perioada Hramului Cuvioasei Parascheva

Pensiunile şi hotelurile din Iaşi, ocupate în perioada Hramului Cuvioasei Parascheva

Şi în acest an, zeci de mii de persoane sunt aşteptate la Iaşi, în jurul zilei de 14 octombrie, pentru a se ruga la moaştele Cuvioasei Parascheva. Unii dintre pelerini ajung în oraş cu câteva zile înainte, stau la rând ore în şir pentru a ajunge la racla cu moaştele sfinte, iar mai apoi rămân în Iaşi pentru a participa la slujba din 14 octombrie.

Pensiunile şi hotelurile din oraş sunt ocupate aproape în totalitate în weekendul 11-13 octombrie.

„Oraşul va fi la fel de ocupat ca în fiecare an în această perioadă, mai ales că evenimentul va fi în weekendul premergător sărbătorii de pe 14 octombrie. La noi, hotelul e ocupat în acel weekend, suntem la capacitate sută la sută. Mai avem camere libere pentru data de 14, vorbim de ziua de luni. Rezervările s-au făcut de două-trei luni de zile. Noi dacă avem solicitări, încercăm pe cât posibil să fim de ajutor clienţilor şi să îi trimitem către alte locaţii, dar şi acolo găsesc aceeaşi situaţie ca şi la noi, sunt ocupaţi şi ei, cam greu mai găseşti o cameră în perioada aceea”, a declarat Ioana Cobiliţa, reprezentant al unui hotel din centrul Iaşului.

Potrivit site-urilor de specialitate, rata de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor din Iaşi este, în weekendul 11-13 octombrie, de 94%.

Pentru câteva clipe, la racla cu moaştele sfinte vin pelerini din toată ţara şi în restul anului. Nu există zi în care în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi să nu fie coadă pentru a ajunge la Cuvioasa Parascheva.

„Am venit puţin acum înainte de Hram. Categoric, ne ajută Sfânta, la copii, la examene. Suntem de la Constanţa, am avut acum o ocazie cu o maşină şi am venit până la Iaşi”, a explicat o femeie care aştepta la rând.

„Mă simt foarte bine după ce trec pe la ea, mai ales că îi port şi numele şi ne ajută în toate. Vin o dată pe lună, la două - trei luni, depinde cum mă simt. La hram nu vin, nu cred că am cum să ajung, am venit acum mai devreme, să las pe alţii care vin din alte părţi”, a spus o altă bătrână.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă pe data de 11 octombrie. Impresionanta procesiune va avea loc, la fel ca în fiecare an, în jurul orei 7 dimineaţa.

Moaştele Sfinte vor fi aşezate pe un catafalc amplasat în curtea Mitropoliei. Anul acesta, la manifestările dedicate Hramului Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse şi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici