Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de peste un milion de lei

Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, zece percheziţii în Bucureşti şi judeţele Buzău, Ilfov şi Botoşani, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală de peste un milion de lei.

817 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de peste un milion de lei

Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de peste un milion de lei (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Nouă dintre percheziţii au loc la persoane fizice şi una la o persoană juridică, cercetate în două dosare penale de evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Descinderile vizează persoane care au derulat afaceri ilegale cu nucă şi miez de nucă, iar potrivit unor surse din rândul anchetatorilor în judeţul Buzău percheziţiile au loc în localităţile Unguriu, Cozieni, Cislău şi Calvini, fiind căutat un lider al romilor din localitate, Nicolae Oiţă.

Conform surselor citate, persoanele vizate în acest dosar livrau marfa, respectiv nucă şi miez de nucă, unei firme din Botoşani care o exporta în ţările arabe, fără să fie plătite taxe şi impozite. Evazioniştii se foloseau inclusiv de documente falsificate, prejudiciul creat prin vânzarea ilegală a unei mari cantităţi de nucă şi miez de nucă fiind estimat la peste un milion de lei.

La percheziţii participă poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi secţiile de Poliţie Rurală Pârscov şi Cislău.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici