Anchetă la Primăria Arad. DNA a ridicat acte pentru un dosar aflat în faza premergătoare. Falcă: Documentele ridicate vizează o singură firmă care are contracte cu noi

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba de percheziţii. Totodată, DNA subliniază faptul că în respectivul dosar nicio persoană nu are calitate de învinuit.

1152 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Primăria Arad. DNA a ridicat acte pentru un dosar aflat în faza premergătoare. Falcă: Documentele ridicate vizează o singură firmă care are contracte cu noi

Anchetă la Primăria Arad. DNA a ridicat acte pentru un dosar aflat în faza premergătoare. Falcă: Documentele ridicate vizează o singură firmă care are contracte cu noi (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Cu referire la informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 29 martie 2011 privind percheziţii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare", arată DNA într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Primăriei Arad spun că au fost ridicate mai multe documente din sediul instituţiei, de către poliţişti judiciari, legat de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţinari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Conform Construct la o licitaţie organizată în Arad.

"Procurorii arădeni s-au autosesizat la vremea respectivă, iar acum probabil că au extins cercetarea pentru că solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitaţiile la care a participat firma Confort Construct. În momentul de faţă avem câteva contracte semnate cu această firmă, unul dintre ele vizând întreţinerea unor străzi din municipiul Arad", a declarat Drăghici.

Conform acesteia, la sediul Primăriei Arad s-au prezentat numai poliţişti, nu şi procurori, nefiind vorba despre o percheziţie a DNA.

Avocatul Gheorgiţă Mateuţ declara că anchetatorii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de primărie Arad, el menţionând că este vorba despre "o procedură obişnuită" şi că astfel de înscrisuri au mai fost ridicate şi în trecut.

Falcă: Documentele ridicate de la primărie vizează o singură firmă care are contracte cu noi

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a confirmat, joi, că poliţiştii au ridicat din sediul primăriei mai multe contracte şi documente referitoare la o singură firmă, spunând că documente similare au fost cerute şi altor administraţii din ţară care au contracte cu societatea respectivă.

"Au cerut informaţii şi documente referitoare la procedurile de achiziţie, contractele semnate şi câştigătorii acestor contracte. Le-am pus la dispoziţie documentele. Solicitarea se referă la o singură firmă şi am înţeles că solicitări similare au fost şi către alte administraţii publice locale din alte judeţe care au avut contracte cu această firmă", a spus Falcă, fără a preciza despre ce firmă este vorba.

El a precizat că în prezent activitatea în Primăria Arad se desfăşoară normal, urmând să aibă loc şedinţa Consiliului Local.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este căsătorit cu Ela Seculici, fiica lui Gheorge Seculici, lider al PDL Arad, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat de către procurorii DNA ca fiind sub preţul pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici