PERCHEZIŢII la Primăria Timişoara într-un dosar de vânzări de locuinţe naţionalizate către chiriaşi. REACŢIA primarului Nicolae Robu

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar ce vizează vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, respectiv în baza legii 112/1995, printre beneficiari numărându-se magistraţi, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi.

2244 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la Primăria Timişoara într-un dosar de vânzări de locuinţe naţionalizate către chiriaşi. REACŢIA primarului Nicolae Robu

Descinderi la Primăria Timişoara într-un dosar de vânzări de locuinţe naţionalizate către chiriaşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

UPDATE - Robu despre percheziţiile de la Primăria Timişoara: Misiunea este să ridice înscrisuri, nu persoane

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marţi, că procurorii DNA care fac percheziţii la sediul primăriei într-un dosar ce vizează vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, respectiv în baza Legii 112/1995, vor ridica documente, nu persoane.

Nicolae Robu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acţiunea procurorilor anticorupţie are loc în cadrul unei anchete mai vechi, aflate în derulare.

”Este în desfăşurare o percheziţie la Primăria Timişoara. Misiunea este să ridice înscrisuri şi nu persoane. Este vorba de contractele de vânzare cumpărare pe Legea 112 începând din 1996 şi până în prezent. Alte lucruri nu mai am de precizat. Se ştie că e o anchetă în derulare mai demult şi în cadrul anchetei s-a ajuns la această percheziţie. Nu ştiu despre câte dosare este vorba”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Timişoara, într-un dosar privind vânzarea de locuinţe în baza legii 112/1995.

Conform surselor citate, în baza acestei legi au fost vândute mai multe locuinţe naţionalizate, aflate în centrul oraşului, unor magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi unor familii de romi. Astfel, romii cumpărau un apartament într-un imobil naţionalizat, iar prin teroare îi convingeau pe ceilalţi proprietari să le vândă apartamentele la preţuri mici, întregul imobil intrând în posesia familiei de romi.

Unul dintre beneficiarii acestei legi este Vasile Bîc, prim-procurorul Tribunalului Timiş, susţin sursele citate. Acesta şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere plus dependinţe cu suma de 8.500 de lei, plătind un avans, apoi rate lunare până la achiziţionarea imobilului. Achiziţia locuinţei de către Bîc a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a declarat corespondentului MEDIAFAX că el ştie că totul s-a făcut legal.

”Nu ştiu ce să vă spun, habar nu am, nu am ce declaraţii să vă dau. Eu ştiu că tot ce s-a făcut, s-a făcut legal. Întrebaţi-i pe cei care suţin altceva”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici