Persoana ce a anunţat bomba la Timişoara a cerut informaţii despre curse Wizzair şi Carpatair

Persoana care a anunţat existenţa unei bombe la bordul unei aeronave a sunat la aeroportul din Timişoara şi a cerut, iniţial, informaţii despre o cursă a companiei Wizzair spre Londra şi una a Carpatair de la Otopeni la Timişoara, după care a spus că în bagajul unui pasager este o bombă.

40 afișări
Imaginea articolului Persoana ce a anunţat bomba la Timişoara a cerut informaţii despre curse Wizzair şi Carpatair

Persoana ce a anunţat bomba la Timişoara a cerut informaţii despre curse Wizzair şi Carpatair (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"În această dimineaţă (miercuri dimineaţă - n.r.) s-a primit un telefon de la o persoană necunoscută care a cerut informaţii despre o cursă Wizzair spre Londra şi una care venea de la Otopeni şi mergea la Roma şi la final a anunţat că în bagajul unui pasager s-ar afla o bombă, căruia i-a dat şi numele", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul aeroportului din Timişoara, Cornel Sâmărtinean.

El a revenit apoi spunând că persoana a cerut informaţii despre cursele Wizzair spre Londra şi cele Carpatair spre Roma, iar confuzia a apărut din cauză că zborul Carpatair spre Roma era anulat miercuri dimineaţă.

Potrivit sursei citate, s-a întrunit comandamentul şi situaţia a fost ţinută sub control.

Conform procedurilor, a fost anunţat pilotul cursei Wizzair spre Londra şi el a decis să revină la sol, la cinci - zece miunute de la decolare.

Sâmărtinean a afirmat că telefonul a fost dat înainte ca avionul Carpatair Bucureşti - Timişoara să decoleze, dar ei au terminat verificările şi au văzut că pasagerul este din acea cursă abia după ce avionul decolase, moment în care au anunţat pilotul.

"Am colaborat cu toate forţele care intervin în asemenea situaţii", a spus el.

Potrivit sursei citate, s-au urmat procedurile standard şi echipele au verificat aeronavele în discuţie, pasagerii şi bagajele lor, nu a fost nicio problemă.

Directorul aeroportului a menţionat că sunt proceduri speciale care trebuie duse la îndeplinire, iar cursele care ar fi trebuit să aterizeze au fost ţinute în aer, în zona de aşteptare, până când a aterizat avionul Carpatair de la Bucureşti, apoi au aterizat şi celelalte avioane fără incidente.

Sâmărtinean a spus că pasagerul al cărui nume a fost menţionat nu a avut nicio problemă, i se iau declaraţii de către procurorii DIICOT şi că urmează să se prounuţe aceştia în privinţa pasagerului respectiv.

"Din câte ştim, venea la Timişoara şi seara se întorcea la Bucureşti. Cred că i s-a făcut o farsă", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici