Persoanele executate silit nu vor mai putea fi evacuate din locuinţe în timpul iernii

Proiectul de lege al "micii reforme" în justiţie interzice evacuarea persoanelor din locuinţe în intervalul 1 decembrie-1 martie, în cadrul unei proceduri de executare silită, cu excepţia cazurilor în care persoana care solicită executarea şi evacuarea locuinţei nu dispune de un domiciliu.

1050 afișări
Imaginea articolului Persoanele executate silit nu vor mai putea fi evacuate din locuinţe în timpul iernii

Persoanele executate silit nu vor mai putea fi evacuate din locuinţe în timpul iernii (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Prin această interdicţie nu-i vom mai pune pe oameni să- părăsească locuinţele în timpul iernii", a declarat premierul Emil Boc.

Guvernul a avizat, vineri, în şedinţă specială, proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, denumit "legea micii reforme" în justiţie, după ce actul a fost discutat şi de preşedintele Băsescu cu preşedintele CSM, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI.

Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

Miercuri, în şedinţa de guvern, şeful statului a amintit că nu a solicitat şedinţă extraordinară a Parlamentului numai pentru Legea ANI, ci şi pentru legea care viza nesuspendarea unui proces în instanţă dacă se ridică excepţia de neconstituţionalitate, precum şi pentru Legea "Micii Reforme", care scurtează timpii de parcurgere a procedurilor în instanţă.

El a precizat că pentru Legea "Micii Reforme" a discutat şi cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu.

"V-aş ruga să aveţi în vedere acest pachet care implică şi o decizie guvernamentală, poate o şedinţă extraordinară de guvern imediat ce CSM-ul dă aviz ca legea să fie trimisă la Parlament. Dar implică şi o decizie politică, iar aici sunt liderii politici ai principalelor formaţiuni din majoritatea parlamentară. Revin cu rugămintea să analizaţi posibilitatea ca toate prevederile care afectează funcţionarea ANI să fie concentrate într-o singură lege şi, aici, probabil, că va trebui făcută o bună cooperare între Ministerul Justiţiei şi comisiile juridice din cele două Camere", a spus Băsescu miniştrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici