Persoanele reţinute pentru evaziune de 3,3 milioane euro, printre care mătuşa lui Leo de la Strehaia, vor fi cercetate în libertate

Cele şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, fiica şi fiul acesteia, reţinute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro, vor fi cercetate în libertate, a decis, joi, Tribunalul Mehedinţi.

363 afișări
Imaginea articolului Persoanele reţinute pentru evaziune de 3,3 milioane euro, printre care mătuşa lui Leo de la Strehaia, vor fi cercetate în libertate

Persoanele reţinute pentru evaziune de 3,3 milioane euro, printre care mătuşa lui Leo de la Strehaia, vor fi cercetate în libertate (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Mehedinţi a judecat, joi după-amiază, propunerea de arestare preventivă în cazul celor şase persoane reţinute de procurori cu o zi în urmă pentru evaziune fiscală şi spălare de bani şi a decis cercetarea acestora în libertate.

“Respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul Tribunalul Mehedinţi (…). Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi: Miroslavici Mircea Ion, Mihai Mitea, zis Mitel, Mihai Stela, Mihai Claudia, Mihai Lenuţa şi MiMihai Mirceais Butoi, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză”, se menţionează în decizia Tribunalului Mehedinţi.

Magistraţii nu au dispus nicio altă măsură restrictivă în cazul celor şase, iar cheltuielile de judecată au rămas în sarcina statului.

Cele şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, autoproclamata preşedintă a romilor din Strehaia, precum şi fiica şi fiul acesteia, sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de circa 3,3 milioane de euro, fiind reţinute miercuri, în urma mai multor percheziţii.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2008 - 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

De la vila din Strehaia a Stelei Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia, au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100.000 de euro, dar şi mai multe documente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici