Şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, reţinute pentru evaziune de 3,3 mil. euro

Şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, fiica şi fiul acesteia, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de circa 3,3 milioane de euro, au fost reţinute, urmând să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

448 afișări
Imaginea articolului Şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, reţinute pentru evaziune de 3,3 mil. euro

Şase persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, reţinute pentru evaziune de 3,3 mil. euro (Imagine: Shutterstock)

"În urma cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de R.I., de 36 ani, M.S., de 52 ani, M.L., de 34 ani, M.M., de 33 ani, şi M.I., de 27 ani, toţi din localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi, aceştia având calitatea de împuterniciţi şi administratori de societăţi comerciale cu sediul pe raza localităţii de domiciliu", se arată într-un comunicat remis corespondentului MEDIAFAX de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

Cei cinci au fost reţinuţi miercuri seară, între aceştia regăsindu-se mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, autoproclamata preşedintă a romilor din Strehaia, precum şi fiica şi fiul acesteia.

Ulterior, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul IPJ Mehedinţi a ajuns, pentru audieri, administratorul unei alte societăţi din Strehaia, care nu a fost găsit la domiciliu în timpul percheziţiilor de miercuri dimineaţă, în urma audierii acesta fiind, de asemenea, reţinut pe bază de ordonanţă.

Cei şase vor fi prezentaţi Tribunalului Mehedinţi, în cursul zilei de joi, cu propunerea de arestare preventivă.

Miercuri, poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi au făcut nouă percheziţii la Strehaia, dar şi la Baia Mare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2008 - 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

De la vila din Strehaia a Stelei Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100 000 de euro, dar şi mai multe documente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici