Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine, mobilizate pentru mitingul de miercuri

Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine din Capitală, printre care 250 de poliţişti rutieri, au fost mobilizaţi pentru mitingul de miercuri din Piaţa Victoriei, la care sunt aşteptaţi aproximativ 60.000 de oameni.

39 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine, mobilizate pentru mitingul de miercuri

Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine, mobilizate pentru mitingul de miercuri (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Daniel Piştea, subcomisar la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a declarat marţi pentru MEDIAFAX că în jur de 250 de poliţişti rutieri vor ieşi, miercuri, în stradă, pentru asigurarea unui trafic corespunzător.

În plus, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, tot marţi, că aproximativ 700 de jandarmi vor asigura ordinea publică la eveniment, precum şi 50 de poliţişti de ordine publică şi comunitari.

Acesta a precizat că numărul total al efectivelor mobilizate pentru miting este de peste 1.000 de oameni.

"Având în vedere amploarea acestei acţiuni de protest - la care se estimează prezenţa a peste 40.000 de sindicalişti - Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va participa în sprijinul Jandarmeriei Române şi a Poliţiei Române pentru asigurarea ordinii publice", se arată într-un comunicat de marţi al PLMB.

Astfel, un dispozitiv format din 130 de agenţi locali - de ordine publică şi de circulaţie - va fi dispus în zona centrală a Bucureştiului, cu scopul de a asigura afluirea şi defluirea, în ordine, a manifestanţilor şi a celor 400 de autocare cu care sindicaliştii vor sosi în Capitală.

Confederaţiile sindicale anunţă, pentru miercuri, peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, din Bucureşti, la mitingul organizat faţă de măsurile luate de Guvern fiind aşteptaţi şi mineri, pensionari şi cetăţeni ai Capitalei nemulţumiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici