Peste 120.000 de angajaţi din primării şi direcţii de taxe locale vor protesta miercuri nemulţumiţi de legea salarizării

Sindicatele din Administraţia Publică au anunţat că, miercuri, peste 120.000 de angajaţi din primării şi din direcţiile de taxe şi impozite locale, vor întrerupe lucrul, nemulţumiţi de actuala lege a salarizării şi de faptul că pentru aceştia nu a mai fost introdusă grila de salarizare.

2494 afișări
Imaginea articolului Peste 120.000 de angajaţi din primării şi direcţii de taxe locale vor protesta miercuri nemulţumiţi de legea salarizării

Sindicatele anunţă că 120.000 angajaţi din primării şi direcţii de taxe locale vor protesta miercuri/ Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: "Mai multă consecvenţă din partea lor ar fi de preferat"

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliştii susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.

"Actuala forţă politică coordonatoare sfidează Constituţia României, exclude din legea salarizarii categoria administraţiei publice locale, sfideaza legea privind statutul funcţionarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Judeţean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiţi de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică", a declarat, luni, Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

În ciuda anunţului făcut de sindicatele din administraţie, senatorii au adoptat, marţi, legea salarizării în forma propusă de Ministerul Muncii.

"În ceea ce priveşte sindicatul care spune că scoate 100.000 de oameni în stradă şi care are doar 2.000 de membri de sindicat, vreau să îi atrag atenţia că acum fix şapte ani, când se aproba legea salarizării unitare a guvernului Boc a atacat-o la CCR sau a cerut Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituţională fix din motivul pe care îl contestă astăzi. Atunci cereau să se decupleze administraţia publică locală şi să se respecte principiul autonomiei locale, inclusiv principiul financiar, iar acum spun invers decât au cerut atunci. Cred că ceva mai multă consecvenţă din partea lor ar fi de preferat", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici