Mai mulţi oameni au căzut pe stradă, din cauza caniculei

Serviciile de ambulanţă din Galaţi şi Buzău au intervenit duminică, în cazul unor persoane care au căzut pe stradă din cauza căldurii, în condiţiile în care souăsprezece judeţe din sud-estul ţării au fost plasate, duminică, sub cod portocaliu de caniculă.

269 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi oameni au căzut pe stradă, din cauza caniculei

Peste 30 de persoane din Galaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza caniculei (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Peste 30 de persoane din Galaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza caniculei

Peste 30 de persoane din Galaţi, între care opt căzute în stradă, au avut nevoie de îngrijiri medicale de la echipajele de pe ambulanţe, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţ.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că ambulanţele au intervenit, în ultimele 24 de ore, în cazul a 171 de persoane, dintre care 32 au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei.

"Echipajele noastre au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 171 de cazuri, din care au fost 32 care au avut legătură cu canicula. Astfel, au fost opt căzuţi în stradă, cinci cazuri de lipotimii sau leşinuri, cinci crize de hipetensiune, patru crize de angină pectorală, două persoane au fost comă, au mai fost trei cazuri cu boală diareică, un infarct, un accident vascular, dar şi cazuri de convulsii", a spus Mihai Polinschi.

El a adăugat că nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de temperaturile foarte ridicate înregistrate în judeţul Galaţi.

Polinschi a mai spus că într-o zi obişnuită au loc între 150 şi 160 de intervenţii ale ambulanţelor, dar în ultimele zile s-au înregistrat, într-o zi, în judeţ chiar şi 200 de solicitări ale ambulanţelor, creştere generată de temperaturile ridicate.

Douăsprezece judeţe din sud-estul ţării, între care şi Galaţi, se află, duminică, sub cod portocaliu de caniculă, înregistrând temperaturi maxime de 38 - 39 de grade.

Trei buzoieni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au leşinat pe stradă din cauza căldurii

Trei persoane cu vârste de peste 60 de ani din municipiul Buzău au avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică, după ce au leşinat pe stradă din cauza căldurii, judeţul fiind sub cod portocaliu de caniculă, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău, Rodica Corneci, ambulanţa a fost solicitată, duminică, în cazul a trei persoane cu vârste de peste 60 de ani, cu probleme cardiace, care au leşinat pe stradă, apelurile la 112 fiind făcute de către trecători.

Potrivit sursei citate, salvările au ajuns rapid în zonele solicitate, una dintre cele trei persoane fiind transportată la spital, iar celelalte două primind îngrijiri la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al SAJ a precizat că, duminică, au fost suplimentate echipajele de ambulanţă, întrucât se aşteaptă ca numărul apelurilor venite din partea buzoienilor afectaţi de căldură să crească în următoarele ore.

Douăsprezece judeţe din sud-estul ţării, între care şi Buzău, se află, duminică, sub cod portocaliu de caniculă, fiind înregistrate temperaturi maxime de 38 - 39 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici