Peste 300 de ordine de plasare a animalelor în pericol au emis poliţiştii în 2021

Poliţiştii au emis peste 300 de ordine de plasare a animalelor aflate în pericol anul trecut şi au aplicat amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte protecţia animalelor.

191 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de ordine de plasare a animalelor în pericol au emis poliţiştii în 2021

Peste 300 de ordine de plasare a animalelor în pericol au emis poliţiştii în 2021

Potrivit unui bilanţ Direcţiei pentru Protecţia Animalelor, în 2021, poliţiştii au efectuat cercetări în 2.234 de sesizări de natură penală, au efectuat 35 de percheziţii, iar ca urmare a acestor acţiuni faţă de 16 persoane au fost luate măsuri preventive. De asemenea, au aplicat 3.673 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.811.538 de lei.

La nivel naţional, au existat mai multe situaţii care au impus emiterea ordinului de plasare, consecinţa fiind extragerea imediată a animalelor din starea de pericol în care se aflau, concomitent cu aplicarea măsurilor legale, faţă de persoanele care au creat starea de pericol respectivă.

Astfel, au fost emise 307 ordine de plasare, fiind salvate şi plasate în adăpost 1.155 de animale, aflate în situaţii de pericol.

De asemenea, au fost înregistrate 7.897 de petiţii şi sesizări, au fost organizate 1.664 de controale şi acţiuni, iar poliţiştii au intervenit la 631 de sesizări, primite prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112.

Poliţiştii dau ca exemplu un caz din decembrie 2021, când poliţiştii din Giurgiu au acţionat la adresa unei persoane bănuite că ar deţine peste 100 de câini din diferite rase.

Acţiunea a avut ca scop punerea în executare a unui mandat de percheziţie domiciliară, emis de către Judecătoria Giurgiu, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Astfel, au fost identificate animale în stare de pericol, cu boli parazitare, rănite ori schingiuite, fiind luată măsura ridicării şi plasării în adăpost a 145 de câini şi 3 cai. În acest caz, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au deschis un dosar penal, din oficiu, în urma identificării, în mediul online, a unor materiale care prezentau folosirea unor câini, din rasa Pitbull, la uciderea altor câini.

Cercetările efectuate au condus la efectuarea a 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost luată măsura reţinerii faţă de una dintre persoanele bănuite şi plasarea în adăpost a doi câini agresivi, din rasa Pitbull.

Un alt bărbat din Stăneşti, judeţul Gorj, bănuit de organizarea şi participarea la lupte ilegale de câini, pregătirea animalelor în acest scop, precum şi efectuarea de intervenţii chirurgicale, destinate modificării aspectului unor animale, a fost reţinut pentru 24 de ore. În urma percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, au fost plasaţi în adăpost 4 câini din rasa Presa Canario.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici