Peste 600 de voluntari, printre care elevi şi studenţi la medicină, activi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD

Peste 600 de voluntari din diverse domenii de activitate, dar şi elevi şi studenţi la medicină, lucrează în Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI) şi la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), potrivit reprezentanţilor celor două instituţii.

1602 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de voluntari, printre care elevi şi studenţi la medicină, activi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD

Peste 600 de voluntari, printre care elevi şi studenţi la medicină, activi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Dintre aceşti voluntari, în rândul cărora se mai află şoferi, ingineri şi chiar directori de companii, 250 lucrează permanent la SABI, potrivit surselor citate.

"Aceştia au făcut curs de prim ajutor şi sunt membri ai echipajelor de transport sau ai celor de pe ambulanţele de tip B2 şi C", a explicat managerul SABI, dr. Alis Grasu, prezentă, marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, pentru aniversarea a patru ani de SMURD Bucureşti.

Alţi 350 de voluntari de la SABI lucrează ca al II-lea, al III-lea sau al IV-lea membru al echipajelor. "De exemplu, pe maşinile de transport pacienţi, voluntarii însoţesc ambulanţierul", a mai spus dr. Alis Grasu.

La rândul lui, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a spus că, prin programul pe care l-a dezvoltat Serviciul Mobil, anual există 40 de studenţi la medicină care lucrează voluntar. "Dintre cei 40 de voluntari, 10 rămân să lucreze 400 de ore, dar constant sunt 30 care vor să lucreze ca voluntari în Unitatea de Primir Urgenţe a Spitalului Floreasca", a mai spus coorodnatroul SMURD Bucureşti.

Tot la SMURD Bucureşti activează 10 voluntari "nemedicali", care fac parte din Asociaţia Automobiliştilor Off-road, potrivit lui Opriţa.

Din 1 mai 2008 şi până la 1 aprilie 2012, SMURD Bucureşti a intervenit la 219.262 solicitări şi au fost asistate medical 171.021 de persoane, timpul mediu de răspuns fiind mai mic de opt minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici