Peste 7.000 de persoane, asistate de serviciul de ambulanţă în minivacanţa de sărbători

Pe perioada sărbătorilor Pascale dar şi pe parcursul zilei de 1 mai, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a asistat peste 7000 de persoane, bolnavi cronici dar şi pacienţi care au acuzat dureri abdominale pe fondul consumului de alimente şi alcool.

250 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de persoane, asistate de serviciul de ambulanţă în minivacanţa de sărbători

Peste 7.000 de persoane, asistate de serviciul de ambulanţă în minivacanţa de sărbători

"Din data de 25 aprilie ora 20.00 până astăzi 1 mai ora 20.00, s-au înregistrat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF) 7335 de cazuri, dintre acestea, 4.354 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben. Au fost 509 solicitări în loc public, din care 31 la lăcaşurile de cult", a precizat pentru MEDIAFAX, Alis Grasu, managerul general al SABIF.

O bună parte dintre pacienţii care au solicitat sprijinul ambulaţei au acuzat stări de rău pe fondul consumului de alimente sau alcool sau sincope în spaţii publice.

"Au fost şi probleme digestive, nu câte ne aşteptam. 1263, toate problemele digestive care au fost, nu neapărat acute. Cele din locuri publice au fost lipotimii, fracturi, dureri toracice, sincope. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut nu există o creştere, ne aflăm în parametri obişnuişi, nu au crescut. Nu au fost intervenţii dificile, aceleaşi tipuri de intervenţii cu care ne ocupăm de obicei", a mai spus managerul SABIF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici