Video Peste cinci mii de oameni, la slujba de Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea Ghighiu - VIDEO

Peste cinci mii de persoane din toată ţara au participat la slujba de Izvorul Tămăduirii, oficiată de un sobor de preoţi la Mănăstirea Ghighiu din judeţul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1334 afișări

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Ghighiu din judeţul Prahova, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Potrivit Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti, jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul Sărbătorii „Izvorului Tămăduirii”.

“Aproximativ 140 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile„Matei Basarab” Ploieşti au asigurat protecţia participanţilor, ordinea şi liniştea publică, cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Izvorul Tămăduirii la Mânăstirea Ghighiu din localitatea Ghighiu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de GrupăreaMobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Potrivit sursei citate, pentru a păstra ordinea în jurul recipientelor de aghiasmă, s-a montat un dispozitiv format din garduri de protecţie, iar accesul enoriaşilor în interior, pentru a lua apă sfinţită, s-a făcut prin culoare special amenajate.

În total, au fost pregătite aproximativ10.000 de sticle cu agheasmă.

Mănăstirea Ghighiu, cu hramul Izvorul Tămduirii, a fost construită în anul 1817.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici