Petre Emanoil Neagu, ales preşedinte interimar al CJ Buzău după suspendarea lui Bîgiu

Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost ales preşedinte interimar al CJ după suspendarea din funcţie a lui Cristinel Bîgiu, arestat preventiv, la începutul lunii decembrie, pentru fapte de corupţie.

721 afișări
Imaginea articolului Petre Emanoil Neagu, ales preşedinte interimar al CJ Buzău după suspendarea lui Bîgiu

Petre Emanoil Neagu, ales preşedinte interimar al CJ Buzău după suspendarea lui Bîgiu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele liberal al CJ Buzău, Cristinel Romanescu, a anunţat, vineri dimineaţă, la începutul şedinţei, că nu va candida pentru funcţia de preşedinte interimar al instituţiei, astfel că Petre Emanoil Neagu a fost singura opţiune a consilierilor judeţeni.

Votul a fost secret, social-democratul Petre Emanoil Neagu fiind ales preşedinte interimar al CJ Buzău cu 20 de voturi "pentru", iar nouă voturi au fost declarate nule, fiind vorba despre buletine de vot introduse neştampilate în urnă de către aleşii PDL şi PPDD care au anunţat încă de la început că nu vor vota.

"Vă mulţumesc pentru încredere, tuturor nu doar celor 20 de consilieri care m-au votat. Vreau să vă spun că, deşi am fost votat, nu e o zi fericită pentru mine. Eu nu sunt ales pe această funcţie. Altul este preşedintele ales, eu sunt doar vicepreşedinte. Sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor până la revenirea preşedintelui", a declarat, vineri, în timpul şedinţei CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La finalul întrunirii, Neagu a spus că va continua proiectele începute cu vicepreşedintele Cristinel Romanescu.

"Astăzi, prin votul consilierilor, am preluat eu anumite atribuţiuni, cea mai importantă fiind ordonator de credite. Restul vom stabili împreună cu vicepreşedintele Romanescu. O să ducem mai departe toate proiectele avute împreună cu fostul preşedinte. Proiectele au rămas şi trebuie duse mai departe. Prima problema care va fi în 2015 va fi aprobarea bugetului Consiliului Judeţean. Avem de început un drum judeţean Topliceni-Buda care e în fază de începere a lucrărilor şi proiectul cel mai important e bugetul pe 2015. De asemenea, am obţinut un credit, suntem în faza de proceduri ca să achiziţionăm materiale pentru maternitate ca să o putem deschide”, a afirmat Neagu.

Petre Emanoil Neagu, care este de profesie economist, a fost membru PNL, în perioada 2005-2008 fiind preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL. Neagu a trecut apoi la PSD, fiind consilier judeţean în perioada 2008-2012. Ulterior, a fost ales vicepreşedinte al CJ Buzău în mandatul lui Victor Mocanu. În 2012, Neagu a fost ales consilier judeţean pe listele USL, fiind apoi ales şi vicepreşedinte al CJ Buzău.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost suspendat din funcţie după ce instanţa a transmis Prefecturii hotărârea prin care acesta a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Maria Buleandră, Tribunalul Buzău a trimis în teritoriu, joi după-amiază, decizia privind măsura arestării preventive a lui Cristinel Bîgiu, ulterior fiind emis ordinul de suspendare din funcţie a lui Bîgiu.

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul acestuia, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, au fost arestaţi, în 7 decembrie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Astfel, Cristinel Bîgiu este urmărit penal pentru că ar fi cerut şi primit bani în schimbul unor contracte pe bani publici.

Şeful CJ Buzău a fost luat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte.

Marian-Cristinel Bîgiu, în vârstă de 47 de ani, se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, fiind ales pe listele USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici