Şeful CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, arestat preventiv pentru luare de mită, suspendat din funcţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost suspendat din funcţie după ce instanţa a transmis Prefecturii hotărârea prin care acesta a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

195 afișări
Imaginea articolului Şeful CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, arestat preventiv pentru luare de mită, suspendat din funcţie

Şeful CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, arestat preventiv pentru luare de mită, suspendat din funcţie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Maria Buleandră, Tribunalul Buzău a trimis în teritoriu, joi după-amiază, decizia privind măsura arestării preventive a lui Cristinel Bîgiu, ulterior fiind emis ordinul de suspendare din funcţie a lui Bîgiu.

"Am dat ordinul de suspendare, vineri consilierii judeţeni se vor întruni şi vor lua act de suspendare. Această situaţie va fi trecută suplimentar pe ordinea de zi din câte am înţeles de la Consiliul Judeţean”, a declarat, joi, prefectul de Buzău, Maria Buleandră.

După ce vor lua act de suspendarea lui Bîgiu, consilierii vor trebui să voteze cine va asigura interimatul în fruntea Consiliului Judeţean Buzău: Petre Emanoil Neagu (PSD) sau Cristinel Romanescu (PNL).

Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul acestuia, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, au fost arestaţi, în 7 decembrie, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Astfel, Cristinel Bîgiu este urmărit penal pentru că ar fi cerut şi primit bani în schimbul unor contracte pe bani publici.

Şeful CJ Buzău a fost luat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte.

Marian-Cristinel Bîgiu, în vârstă de 47 de ani, se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, fiind ales pe listele USL.

Cristinel Bîgiu a fost membru PNL timp de 17 ani, începând cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Buzău, preşedinte al filialei judeţene a partidului, vicepreşedinte la nivel naţional, ultima funcţie în PNL, înainte de a trece la PSD, fiind cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

În 18 septembrie, Bîgiu a anunţat că s-a înscris în PSD, în baza OUG 55, alături de 18 primari liberali din judeţ şi de alţi şase edili de la PDL, susţinând că a luat această decizie pentru binele judeţului.

În perioada 1993 - 1994, Cristinel Bîgiu a fost contabil la Sigma Instal, după care a fost, până în anul 2000, şef compartiment import-export la S.C. Modern Shoes S.A, iar din 2000 şi până în 2004 a fost director general al S.C. Modern Shoes S.A.

Din iunie 2004 şi până în ianuarie 2005, Cristinel Bîgiu a fost vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Buzău, iar din ianuarie 2005 şi până în mai 2007 a fost prefect al judeţului Buzău. Ulterior, el a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, funcţie deţinută până în noiembrie 2008.

În perioada 2008-2012, Cristinel Bîgiu a fost senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici