Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu a fost operat din nou

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, a fost operat din nou, vineri, când i-a fost montat un tub de traheostomă şi i s-a făcut un alt transplant de piele, a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi din Capitală, dr. Cristian Niţescu.

76 afișări
Imaginea articolului Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu a fost operat din nou

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu a fost operat din nou (Imagine: Shutterstock)

"S-a realizat traheostomia de către echipa ORL de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar. Noi ne-am făcut treaba noastră, adică excizie de piele de pe ambele coapse, tot ce era arsură de gradul trei fiind acoperit cu autogrefe. Pe spate s-au folosit homogrefe din bancă, pentru că, urmare a faptului că stă pe ele şi a avut manifestări bacteriene prin zonă, s-au mai lezat o parte din grefele făcute. De aceea, astăzi (vineri - n.r.), le-am înlocuit cu hemogrefe din bancă. Operaţia a decurs bine. Prognosticul rămâne rezervat în continuare. Dacă trece de primele trei zile după operaţie, sper să fie mai bine decât era", a spus Niţescu.

Referitor la al doilea supravieţuitor din elicopterul prăbuşit, Valentin Bora, medicul a spus că acesta este vizibil ameliorat, a mâncat uşor şi "mai face câţiva paşi". "Este mult mai bine", a adăugat medicul.

Cei doi militari internaţi la Spitalul de Arşi se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici