Plaje lărgite pe litoral. Suprafeţele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici

Suprafeţele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici, anunţă ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu: „statul român a câştigat un nou teritoriu de aproximativ 100 de hectare de plajă turistică”.

282 afișări
Imaginea articolului Plaje lărgite pe litoral. Suprafeţele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici

Plaje lărgite pe litoral. Suprafeţele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici

Cadariu a anunţat, joi, că a fost adoptată Ordonanţa privind eficientizarea activităţilor turistice pentru sezonul turistic 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre, în urma unui proiect al Administraţiei Naţionale Apele Române.

Proiectul a realizat protecţia costieră prin reducerea eroziunii, iar în urma investiţiilor statul român a câştigat un nou teritoriu de aproximativ 100 de hectare de plajă turistică, a spus ministrul.

„Ştim din cursul anului trecut că a apărut o problemă şi anume faptul că agenţii economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru alineamentul exixtent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porţiuni de plajă în scop turistic. În multe cazuri - şi mă refer aici la staţiunea Mamaia, dar şi Constanţa şi Eforie Nord - dimensiunea, lărgimea plajelor depăşeşte 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turişti, pentru că operatorii nu au putut amplasa şezlonguri, umbrele şi alte facilităţi în folosul turiştilor în apropierea apei şi au fost situaţii frecvente anul trecut când turiştii au renunţat efectiv să îşi mai petreacă concediul în acele staţiuni”, a declarat Cadariu.

Potrivit acestuia, prin modificare unui articol din Codul administrativ, acum se permite închirierea suprafeţelor prin încredinţare directă către operatorii economici, pentru a scurta toate timpii.

Practic, aproximativ 400 de agenţi economici de pe litoral au la dispoziţie 15 zile pentru a notifica Apele Române să încheie actul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici