Podul Giurgiu-Ruse, închis temporar

Podul Giurgiu-Ruse, cunoscut drept "Podul Prieteniei", va fi închis temporar, începând de joi, de câte opt-nouă ori pe zi pentru aproximativ 15-20 de minute, pentru turnarea unui strat protector de beton înaintea astfaltării.

1303 afișări
Imaginea articolului Podul Giurgiu-Ruse, închis temporar

Podul Giurgiu-Ruse, închis temporar

Autorităţile bulgare de frontieră le-au informat pe cele române, prin intermediul Centrului Comun de Contact Româno-Bulgar de la Giurgiu, că începând de joi, podul dintre Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Ruse, peste Dunăre, va fi închis temporar, pe ambele sensuri, din cauza unor reparaţii şi turnării unui strat protector de beton înaintea asfaltării, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Circulaţia autovehiculelor va fi oprită pe ambele sensuri, de aproximativ opt-nouă ori pe zi, cu durata aproximativă de 15-20 de minute. Lucrările de reparaţii se vor desfăşura pe o perioadă de patru-cinci zile, în funcţie de condiţiile meteo.

Autorităţile bulgare au informat că au luat măsuri ca lucrările să se desfăşoare eficient şi ca fluenţa traficului să fie asigurată în condiţii optime şi de siguranţă.

De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de trecere a frontierei şi, în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire.

Traficul rutier este restricţionat pe Podul Giurgiu-Ruse, la o singură bandă de circulaţie pe ambele sensuri, în contextul în care autorităţile bulgare au demarat la mijlocul lunii proiectul de reabilitare a podului pe partea aparţinând ţării vecine, lucrările urmând să se desfăşoare până în 28 august.

Astfel, au fost instalate marcaje rutiere temporare şi semafoare pentru restricţionarea traficului la o singură bandă de circulaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici