Podul prăbuşit în Gorj: Firma care făcea lucrări de armare, amendată pentru muncă la negru

Firma din Craiova, care efectua lucrări de armare la podul prăbuşit în comuna Stoina, a fost amendată, joi, cu 20.000 de lei, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, pentru muncă la negru. Una dintre cele două victime nu avea încheiat un contract, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3359 afișări
Imaginea articolului Podul prăbuşit în Gorj: Firma care făcea lucrări de armare, amendată pentru muncă la negru

Firma care făcea lucrări la podul prăbuşit la Stoina, amendată pentru muncă la negru

Două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost rănite grav, în urma accidentului de muncă produs pe 18 aprilie, în comuna Stoina, judeţul Gorj. Acestea au fost prinse sub o traversă a unui pod în lucru, fiind scoase de către pompieri.

În urma anchetei, inspectorii din cadrul ITM Gorj au stabilit că bărbatul nu avea încheiat un contract de muncă cu firma din Craiova, subcontractantă a lucrărilor de armare a podului, societatea fiind amendată cu 20.000 de lei.

”Persoana juridică care executa lucrări la podul din comuna Stoina, unde pe data de 18 aprilie s-a înregistrat un accident de muncă colectiv, a fost sancţionată cu suma de 20.000 de lei, pentru că una dintre victime lucra fără încheierea, în prealabil, a unui contract individual de muncă cu angajatorul respectiv”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

În urma accidentului, femeia rănită grav a fost dusă cu un elicopter SMURD la spital.

Muncitorul care lucra la negru a fost transportat la o unitate medicală din Târgu Cărbuneşti, iar alţi doi bărbaţi au fost răniţi uşor.

Podul este construit, începând din anul 2018, peste râul Amaradia, lucrarea aparţinând Primăriei Stoina, armarea elementelor podului fiind făcută de o firmă din Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici