Poliţia Rutieră a aplicat peste şapte mii de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice la maşini

Poliţia Rutieră a aplicat peste şapte mii de sancţiuni, în două zile, pentru defecţiuni tehnice la autoturisme, fiind reţinute 18 permise de conducere pentru probleme ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare.

151 afișări
Imaginea articolului Poliţia Rutieră a aplicat peste şapte mii de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice la maşini

Poliţia Rutieră a aplicat peste şapte mii de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice la maşini

"Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 7.405 sancţiuni contravenţionale. Din totalul acestora, 4 au fost aplicate pentru defecţiuni ale sistemul de frânare, 12 pentru defecţiuni ale mecanismului de direcţie, 219 pentru defecţiuni ale sistemului de rulare (anvelope), 621 pentru defecţiuni ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 100 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 597 pentru alte defecţiuni tehnice, 159 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, 20 pentru utilizarea luminilor de ceaţă utilizate în alte condiţii decât pe timp de ceaţă, 5.573 pentru alte abateri de la normele rutiere şi 100 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.Pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare au fost reţinute 18 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Controalele au avut loc pe 29 şi 30 mai şi au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum şi a legalităţii montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

La acţiune au participat 1.292 de poliţişti rutieri şi 111 specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, cu 55 de autolaboratoare de control tehnic, fiind controlate 11.284 de autovehicule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici