Poliţia Vaslui: Elevul care a povestit că a fost răpit de pe stradă şi bătut a spus lucruri nereale

Poliţiştii vasluieni au stabilit, în urma cercetărilor, că elevul de 11 ani care a povestit că a fost luat de pe stradă, urcat într-o maşină, bătut şi abandonat la marginea oraşului Huşi ”a afirmat lucruri nereale din dorinţa de a abate atenţia părinţilor de la faptul că avea note mici la şcoală”.

215 afișări
Imaginea articolului Poliţia Vaslui: Elevul care a povestit că a fost răpit de pe stradă şi bătut a spus lucruri nereale

Poliţia Vaslui: Elevul care a povestit că a fost răpit de pe stradă şi bătut a spus lucruri nereale

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, băiatul a declarat anchetatorilor că a dorit să distragă atenţia părinţilor de la faptul că avea note mici la şcoală.

”În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale în privinţa elevului de 11 ani, care ar fi fost victima infracţiunilor de lipsire de libertate şi tâlhărie, s-a constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă. Minorul a afirmat lucruri nereale din dorinţa de a abate atenţia părinţilor de la faptul că avea două note mai mici la şcoală”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX Mihaela Ştraub.

Elevul a mai spus că loviturile de pe corp, care au necesitat îngrijiri medicale, au apărut în urma unei căzături.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Huşi vor înainta dosarul de cercetare penală Parchetului Judecătoriei Huşi cu propunerea de clasare.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui declarau, vineri, că băiatul în vârstă de 11 ani a povestit că, miercuri seară, a fost luat de pe stradă, din apropierea Şcolii generale ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Huşi unde acesta învaţă, urcat într-o maşină şi bătut de doi bărbaţi.

Ulterior, băiatul ar fi fost abandonat la marginea oraşului, unde a fost găsit de un echipaj al Poliţiei de Frontieră care a sunat la 112.

"Copilul a fost politraumatizat prin agresiune, suferind un traumatism cranian şi o contuzie toracică, după ce, aşa cum susţine acesta, a fost bătut de doi bărbaţi într-o maşină. Băiatul a fost transportat la Spitalul Municipal Huşi, ulterior fiind transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în acest caz.

"Date din acest dosar nu se pot face publice pentru a nu periclita rezultatul anchetei", preciza responsabilul mass-media al Poliţiei judeţene Vaslui, Alina Tonică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici