Poloistul din Oradea prins după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri rămâne în arest

Magistraţii Tribunalului Bihor au respins, marţi, recursul împotriva mandatului de arestare al poloistului de la Clubul Sportiv Municipal Digi Oradea, prins după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri, astfel că sportivul rămâne în arest.

148 afișări
Imaginea articolului Poloistul din Oradea prins după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri rămâne în arest

Poloistul din Oradea prins după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri rămâne în arest (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

La Tribunalul Bihor s-a judecat, marţi, recursul formulat de apărătorul poloistulul George Târnoveţchi împotriva încheierii Judecătoriei Oradea prin care s-a decis arestarea preventivă a acestuia pe 20 de zile.

Magistraţii Tribunalului au respins solicitarea avocatului şi au decis menţinerea încheierii Judecătoriei Oradea.

"Decizia instanţei nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Oradea", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Dănuţ Şerb.

Avocatul sportivului, Paul Trif, a declarat că a solicitat instanţei înlocuirea mandatului de arestare cu o altă formă mai puţin restrictivă de privare a libertăţii, întrucât sportivul nu are antecedente penale şi a recunoscut faptul că a intrat în sala de jocuri cu intenţia de a jefui localul.

"A recunoscut tot, mai puţin faptul că ar fi tâlhărit-o pe angajată. A lovit-o, într-adevăr, însă doar atât. A vrut să ia bani ca să joace, pentru că e dependent de jocuri de noroc", a declarat avocatul, susţinând că dependenţa sportivului de jocurile de noroc nu are cum să se vindece în închisoare.

"O astfel de dependenţă este periculoasă, iar faptul că George este ţinut în arest nu face bine pentru nimeni, nu duce la vindecarea lui. Noi am cerut să fie eliberat şi obligat la tratament medical, ne-am obligat să-l internăm", a arătat avocatul.

Poloistul de la Clubul Sportiv Municipal Digi Oradea a fost arestat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a încercat să jefuiască o sală de jocuri din Oradea, tânărul fiind prins cu ajutorul casierei care, profitând de neatenţia lui, l-a închis în local şi a apelat 112.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, anunţa, sâmbătă, că Judecătoria Oradea a emis, vineri după-amiază, mandat de arestare preventivă pe 20 de zile pe numele tânărului de 23 de ani din Oradea, anchetat de poliţiştii orădeni sub acuzaţia de tâlhărie.

George Tarnovetchi, jucător de polo în cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Digi Oradea, este acuzat că, în noaptea de joi spre vineri, a încercat să jefuiască o sală de jocuri de pe strada Transilvaniei din Oradea. Tânărul, care avea cagulă pe faţă, a intrat în local, a bruscat-o pe angajată, smulgându-i din mână telefonul mobil şi telecomanda de la butonul de panică, după care i-a cerut banii din încasări.

"Angajata a profitat de o clipă de neatenţie a tânărului, care abandonase bunurile tocmai sustrase, a reuşit să apese butonul de panică, a ieşit din sala de jocuri, l-a închis în interior pe suspect şi a apelat numărul de urgenţă 112", spunea Dinu.

La locul incidentului au mers poliţiştii Biroului de Ordine Publică, Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, iar Târnoveţchi a fost reţinut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici