Poluare cu hidrocarburi în apele Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari

O poluare cu hidrocarburi, care se întinde pe o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri, s-a produs în apele Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) şi ai unor firme private intervenind pentru remedierea situaţiei.

240 afișări
Imaginea articolului Poluare cu hidrocarburi în apele Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari

Poluare cu hidrocarburi în apele Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari (Imagine: Remus Badea-Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN), poluarea a fost observată, luni, pe braţul Luminiţa al Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poluarea se întinde pe o distanţă de 1,5 kilometri, sub formă de irizaţii la suprafaţa apei, pe ambele maluri ale canalului.

Ca urmare, au fost anunţate organismele abilitate în domeniul protecţiei mediului şi apelor, dar şi SC Conpet SA, care are conducte de transport de combustibil instalate în zonă.

Până în prezent, sursa poluării nu a putut fi stabilită, dar reprezentanţii CNACN spun că, în urma consultării registrelor de urmărire a navelor de la Dispeceratul Central Agigea, a reieşit că pe braţul Luminiţa al Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari nu a circulat nicio navă în ultimele 48 de ore, "prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voită sau accidentală de santină sau combustibil", se precizează într-un comunicat al CNACN.

Astfel, au fost amplasate baraje antipoluante pe suprafaţa apei pentru limitarea extinderii poluării.

"Reprezentanţii SC Conpet SA au solicitat intervenţia SC Envirotech SA pentru depoluare. Aceştia au montat baraje de reţinere şi absorbante pe toată suprafaţa poluată a apei, au împrăştiat praf absorbant şi se ocupă în continuare de activitatea de depoluare, iar stuful şi zona urmează a fi curăţate. Deşeurile rezultate vor fi eliminate conform prevederilor legislaţiei în vigoare", se mai arată în documentul citat.

Traficul navelor nu a fost restricţionat în zona respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici