Pompierii sunt în alertă, în urma unei scurgeri de ÎNGRĂŞĂMÂNT CHIMIC dintr-un vagon de tren

Pompierii din Harghita intervin, miercuri, în gara Siculeni unde au fost sesizate scurgeri de îngrăşământ de tip URAN dintr-un vagon de tren. Vagonul a fost tras pe altă linie pentru a fi izolat şi s-a solicitat intervenţia unui echipaj special pentru intervenţii în cazul accidentelor chimice

489 afișări
Imaginea articolului Pompierii sunt în alertă, în urma unei scurgeri de ÎNGRĂŞĂMÂNT CHIMIC dintr-un vagon de tren

Scurgere de îngrăşămât lichid de tip URAN dintr-un vagon de tren, în Harghita

Intervenţia pompierilor a fost solicitată, miercuri dimineaţa, în gara Siculeni din judeţul Harghita unde au fost observate scurgeri de lichid din vagonul unei garnituri de tren care transportă îngrăşăminte.

Potrivit ISU Harghita, vagonul a fost tras pe altă linie, pentru a fi izolat.

„Respectivul vagon din care sunt scurgeri minore a fost tras pe o altă linie, deci practic este izolat. Avem la faţa locului două echipaje de la Miercurea Ciuc şi am solicitat în sprijin echipajul CBRN de la ISU Neamţ. Produsul respectiv nu este clasificat ca substanţă periculoasă, este un îngrăşământ lichid de tip URAN”, a declarat Alina Ciubotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita pentru corespondentul MEDIAFAX.

URAN-ul este un îngrăşământ chimic care conţine 16% azotat de amoniu, 16% azot din uree şi 68% apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici