Ponta: Este important ca elevii să înveţe bine, dar trebuie şi să ajungă teferi acasă

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că este important ca elevii să înveţe bine, dar în primul rând aceştia trebuie să ajungă "teferi" acasă, precizând că ministrul de Interne lucrează la "o strategie" privind siguranţa elevilor în incinta şi în apropierea şcolii.

203 afișări
Imaginea articolului Ponta: Este important ca elevii să înveţe bine, dar trebuie şi să ajungă teferi acasă

Ponta: Este important ca elevii să înveţe bine, dar trebuie şi să ajungă teferi acasă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul ministru de Interne m-a anunţat că au lucrat la strategia de asigurare a unui cadru de siguranţă, cel puţin în perimetrul şcolilor, pentru elevi. Cred că este un lucru foarte important pentru elevi. Am spus-o tot timpul de când sunt prim-ministru, mă intereseze copiii să înveţe bine, dar în primul rând vreau să se întoarcă teferi de la şcoală", a spus Ponta.

Primul ministru a făcut declaraţia în şedinţa săptămânală a Guvernului, în momentul în care a convocat, pentru vineri, o videoconferinţă cu toate autorităţile care au responsabilităţi în sistemul de învăţământ, pentru a vedea care este stadiul pregătirii deschiderii noului an şcolar.

Ministerul de Interne a adoptat şi la începutul anului şcolar 2012-2013 o strategie privind siguranţa în şcoli, care prevedea că fiecare unitate de învăţământ va avea desemnat câte un poliţist responsabil, iar acesta va face parte şi din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită la nivelul unităţii şcolare.

În strategia de anul trecut se arăta că poliţistul ia contact cu directorii şcolilor, cu responsabilii firmelor care asigură paza unităţilor de învăţământ şi realizează împreună o analiză de risc privind vulnerabilităţile în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Strategia pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor care privesc ordinea publică mai prevedea că poliţiştii şi jandarmii trebuie să fie prezenţi în zona şcolilor şi liceelor la momentele intrării şi ieşirii de la ore, să verifice modul cum este asigurată paza internă la şcolile care au astfel de sisteme şi să desfăşoare acţiuni preventive, inclusiv aspecte ce ţin de siguranţa rutieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici