Ponta: Particip luni la şedinţa CSM. Sunt de acord cu Crin Antonescu în privinţa anchetelor

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va participa, luni, la şedinţa CSM, ca ministru interimar al Justiţiei, menţionând că este de acord cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, în legătură cu ceea ce se întâmplă în aceste zile "împotriva oamenilor care au votat".

336 afișări
Imaginea articolului Ponta: Particip luni la şedinţa CSM. Sunt de acord cu Crin Antonescu în privinţa anchetelor

Ponta: Particip luni la şedinţa CSM. Sunt de acord cu Crin Antonescu în privinţa anchetelor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"În conformitate cu legea, eu nu pot să convoc CSM, voi merge la CSM luni, pe 20, şi voi ridica problema persecuţiilor", a spus Ponta.

El a spus că este de acord cu Crin Antonescu legat de anchetele procurorilor.

"Într-adevăr, sunt de acord cu Crin Antonescu, ceea ce se întâmplă în aceste zile e o persecuţie politică împotriva oamenilor care au votat", a spus Ponta.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că îi cere ministrului interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, să sprijine demersul de clarificare a acţiunilor Parchetului în cazul referendumului.

El a arătat, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, că îi cere prim-ministrului, Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, să sprijine, cu autoritatea pe care i-o conferă Constituţia şi legile, acest demers de clarificare a acţiunilor Parchetului în cazul referendumului.

Anterior, el declarase că cere procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, să ofere public explicaţii legate de scopul, mijloacele şi natura cercetărilor pe care procurorii le fac "masiv" în ultimele zile în legătură cu desfăşurarea referendumului.

De asemenea, el i-a cerut preşedintelui CSM să convoace o şedinţă a acestui for pe tema cercetărilor "masive" făcute de procurori pe tema referendumului, prilej cu care s-ar putea discuta şi situaţia ministrului de la justiţie.

El a precizat că aşteaptă un răspuns cât mai curând, în cursul zilei de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici