Ponta spune că se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie

Premierul Victor Ponta a declarat că se va întâlni, marţi, la Guvern, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, cărora le-a transmis că nu vrea ca anul şcolar să înceapă cu proteste şi că "merg în acelaşi ritm cu cei din sănătate".

109 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie

Ponta spune că se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie

"Mă văd cu cei din educaţie, pentru că aşa le-am promis, am spus: nu începem cu proteste anul şcolar, dar ne aşezăm la masă şi mergeţi în acelaşi ritm cu cei din sănătate, cu care chiar sunt de acord şi în care aveau dreptate şi, mai pe scurt, problemele de zi cu zi le rezolvăm la Guvern foarte bine", a declarat, marţi, Victor Ponta înainte de şedinţa BPN al PSD.

În 24 august, la finalul discuţiilor care au avut loc la Guvern pe tema majorării salariilor din educaţie, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că au fost avansate mai multe variante de calendar şi procente, dar s-a convenit o amânare a discuţiilor până în 15 septembrie, când vor putea fi "elemente concrete".

La rândul lor, reprezentanţii sindicatelor din educaţie au declarat atunci că a avut loc o primă etapă a negocierilor şi încă nu s-a stabilit ceva. Cu toate acestea, ei au apreciat disponibilitatea la dialog arătată de Executiv.

Propunerile de majorare a salariilor din educaţie au fost discutate într-o întâlnire la care au luat parte reprezentanţi ai sindicatelor, premierul Victor Ponta şi miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici