Portretul-robot al disponibilizatului. Vezi dacă eşti pe lista «neagră»

Principiul "cei mai slabi sunt primii care pleacă" se aplică în continuare, dar ceva mai rafinat decât în 2009. Specialiştii în resurse umane recomandă celor care nu sunt siguri de jobul lor să facă tot ce pot pentru a-şi îmbunătăţi performanţele, potrivit www.gandul.info.

44 afișări
Imaginea articolului Portretul-robot al disponibilizatului. Vezi dacă eşti pe lista «neagră»

Portretul-robot al disponibilizatului. Vezi dacă eşti pe lista «neagră» (Imagine: Mediafax Foto)

Nu trebuie să întârzii la serviciu, să refuzi să te achiţi de sarcini sau să te cerţi cu şeful ca să fii dat afară, pentru că puţini mai sunt cei care îşi permit să-şi rişte postul pentru motive puerile.

Din contră, cel mai probabil, românii care îşi pierd jobul acum sunt cei care nu au reuşit să-şi facă treaba conform criteriilor de performanţă ale companiei, explică specialiştii în resurse umane. "Principiul se aplică în continuare, dar ceva mai rafinat.

După valul de disponibilizări din 2009, când reducerile de personal s-au făcut haotic iar companiile au tăiat, pur şi simplu, patronii au avut timp să implementeze sisteme de evaluare a performanţelor", a declarat pentru Gândul Corina Diaconu, managing director la compania ABC Human Capital, specializată în servicii de recrutare şi consultanţă pe resurse umane.

Citeşte mai multe despre portretul-robot al disponibilizatului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici