Prefectul Toni Greblă cere controale sanitar-veterinare înaintea Sărbătorilor Pascale

Prefectul Toni Greblă a cerut autorităţilor ca, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, să desfăşoare controale „complexe şi ferme” în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Bucureşti.

112 afișări
Imaginea articolului Prefectul Toni Greblă cere controale sanitar-veterinare înaintea Sărbătorilor Pascale

Prefectul Toni Greblă cere controale sanitar-veterinare înaintea Sărbătorilor Pascale

„În şedinţa Colegiului Prefectural de miercuri, prefectul Toni Greblă a solicitat autorităţilor publice locale cu atribuţii în domeniul controlului ca, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, să desfăşoare activităţi complexe şi ferme pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul normelor sanitar – veterinare, protecţiei consumatorilor şi sănătăţii publice pe raza Municipiului Bucureşti. În acest sens, Colegiul Prefectural a adoptat o hotărâre privind constituirea unor Comisii mixte de control, care, în perioada 3 – 15 aprilie 2023, vor desfăşura acţiuni de verificare în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Bucureşti”, anunţă Prefectura Capitalei.

Astfel, scopul deciziei luate la propunerea prefectului Capitalei este verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, dar şi combaterea activităţilor de comerţ ilegal.

Activitatea de coordonare a comisiilor de control se va realiza prin grija Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar, în cazul în care se constată situaţii deosebite, coordonatorii acestora vor informa, de îndată, Prefectura Capitalei cu privire la măsurile dispuse.

„De asemenea, prefectul Toni Greblă şi subprefecţii Diana Artene şi Jean Badea fac un apel la cetăţeni ca, în perioada Sărbătorilor Pascale, să îşi facă aprovizionarea doar din centrele autorizate şi special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare şi să acorde o atenţie sporită calităţii alimentelor achiziţionate, astfel încât să fie cât mai redus riscul unor eventuale probleme de sănătate. Totodată, prefectul Toni Greblă a mulţumit membrilor Colegiului Prefectural pentru colaborarea foarte bună din timpul mandatului său, care a început în luna mai 2022. Aceasta a fost ultima şedinţă a Colegiului Prefectural condusă de domnul Toni Greblă, în calitate de prefect al Municipiului Bucureşti”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici