Premieră la Iaşi: o femeie a născut 4 copii sănătoşi. Mama cvadrupleţilor are Covid-19

  • O femeie în vârstă de 37 de ani a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi patru băieţi perfect sănătoşi.
  • Mămica, pe nume Liliana, avea COVID-19. La operaţia care a durat 3 ore a participat o echipă formată din 10 persoane.
  • Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.
1277 afișări
Imaginea articolului Premieră la Iaşi: o femeie a născut 4 copii sănătoşi. Mama cvadrupleţilor are Covid-19

Premieră la Iaşi: o femeie a născut 4 copii sănătoşi. Mama cvadrupleţilor are Covid-19

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a ajutat, marţi, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toţi sunt sănătoşi.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Spitalului, într-un comunicat de presă.

Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoşi.

CITEŞTE AICI: Starea Lilianei, mama cvadrupleţilor născuţi azi la Iaşi: simptomele COVID-19 pălesc în faţa bucuriei maternităţii. Ce nume vor purta cei patru băieţi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici