Premierul Emil Boc va merge în judeţele Botoşani şi Suceava, grav afectate de inundaţii

Premierul Emil Boc se va deplasa marţi după-amiază în judeţele Botoşani şi Suceava, grav afectate de inundaţiile de luni seară, pentru a evalua situaţia din teren, el urmând să fie însoţit de câţiva miniştri.

17 afișări
Imaginea articolului Premierul Emil Boc va merge în judeţele Botoşani şi Suceava, grav afectate de inundaţii

Premierul Emil Boc va merge în judeţele Botoşani şi Suceava, grav afectate de inundaţii (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, înaintea şedinţei de consiliu judeţean, că situaţia din cele două judeţe este tragică, motiv pentru care premierul Emil Boc însoţit de mai mulţi miniştri va sosi în zonele afectate în jurul orei 13.00 pentru a evalua situaţia de la faţa locului.

Guvernul a anunţat ulterior că premierul va sosi la ora 14.30 în judeţul Suceava, urmând să ajungă în localităţile Pătrăuţi şi Dărmăneşti, după care se va deplasa spre judeţul Botoşani, la Dorohoi.

În cursul zilei de marţi, era convocată o şedinţă extraordinară de consiliu judeţean în cadrul căreia urmează să fie aprobată preluarea Spitalului Judeţean de către autorităţile judeţene.

Totodată, Gheorghe Flutur urmează să prezinte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, un bilanţ al pagubelor produse de inundaţii în judeţul Suceava.

Inundaţiile din ultima perioadă au afectat puternic numeroase localităţi din judeţele Botoşani, Bacău şi Suceava, multe case fiind distruse, altele fiind avariate, sute de persoane fiind evacuate, iar altele izolate.

De asemenea, inundaţiile au provocat moartea a patru persoane din Suceava şi a şase persoane din judeţul Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici