Preoţii nu vor cere bani pentru înmormântare în cazul familiilor cu venituri reduse

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca preoţii să nu perceapă bani pentru slujbele de înmormântare în cazul familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, dar şi pentru persoane bolnave sau vârstnici cu venituri mici.

1422 afișări
Imaginea articolului Preoţii nu vor cere bani pentru înmormântare în cazul familiilor cu venituri reduse

Preoţii nu vor cere bani pentru înmormântare în cazul familiilor cu venituri reduse (Imagine: Thomas dan/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată joi, în şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Potrivit deciziei Sinodului BOR, parohiile vor sprijini "familiile defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, cu persoane bolnave sau vârstnicii cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contribuţii băneşti pentru slujbele de înmormântare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici