Preotul Cristian Pomohaci este cercetat de procurori pentru racolare de minori în scopuri sexuale

Preotul Cristian Pomohaci este cercetat de procurorii şi poliţiştii din Mureş pentru racolare de minori în scopuri sexuale, după ce ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8754 afișări
Imaginea articolului Preotul Cristian Pomohaci este cercetat de procurori pentru racolare de minori în scopuri sexuale

Preotul Cristian Pomohaci este cercetat de procurori pentru racolare de minori în scopuri sexuale

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş face verificări în cazul preotului Cristian Pomohaci pentru infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

„În cursul zilei de azi (n.r. luni), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori in scopuri sexuale”, potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de IPJ Mureş.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că de verificări este vizat preotul Pomohaci.

Înregistrarea care a apărut pe Internet durează peste 20 de minute, iar în ea se aud două voci, între care una se presupune că este a preotului Pomohaci, care este şi interpret de muzică populară, iar cealaltă unui adolescent în vârstă de 17 ani. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor, susţine că este nevinovat şi are timp 30 de zile să-şi demonstreze nevinovăţia în faţa Eparhiei din Alba Iulia, acesta fiind, în prezent, oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.

Părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a declarat, luni, presei, după ce părintele Cristian Pomohaci a fost audiat în cazul anchetei interne privind presupusa faptă de corupere sexuală a unui minor, că acesta a negat acuzaţiile care i s-au adus.

Circa 300 de enoriaşi l-au aşteptat, luni, pe preotul Cristian Pomohaci, care a fost audiat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, în ancheta privind coruperea sexuală a unui minor, credincioşii spunând că înregistrarea audio este ”lucrătura Diavolului”, ”o făcătură”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici