Liberal care s-a confruntat cu un primar USR-PLUS susţine că Voiculescu a denaturat adevărul de la Timişoara

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, lansează un atac dur la fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunând că „insistă să se facă de râs”. El spune că Voiculescu ar face bine să explice de ce în timp de pandemie a fost tăiat bugetul pentru Terapie Intensivă.

1173 afișări
Imaginea articolului Liberal care s-a confruntat cu un primar USR-PLUS susţine că Voiculescu a denaturat adevărul de la Timişoara

Preşedinte CJ Timiş, Alin Nica, post-scandalul carantinării Timişoarei: Voiculescu insistă să se facă de râs. Să explice de ce s-a tăiat bugetul ATI

Alin Nica a scris, sâmbătă, pe Facebook, că ar avea motive să scrie zeci de postări despre prestaţia lui Vlad Voiculescu, dar se va opri asupra ordinului de carantinare a Timişoarei, despre care fostul ministru a spus că a fost dat de directorul DSP, care ar fi închis localităţi cu administraţii locale USR, ceea ce, dacă nu e manipulare, „mă înfioară”.

„Vlad Voiculescu insistă să se facă de râs şi după ce a fost dat afară din Guvern. Deşi ar fi motive să scriu zeci de postări legate de prestaţia ministrului destituit, mă opresc asupra ultimei aberaţii lansate, aseară (vineri – n.r.), de Vlad Voiculescu. Conform spuselor sale, Timişoara a fost carantinată la iniţiativa directorului DSP Timiş, care ar fi închis localităţile cu administraţii locale USR. Dacă nu a minţit cu scop de manipulare, afirmaţia lui mă înfioară, deoarece face dovada faptului că a condus un minister esenţial fără să aibă habar despre ceea ce se întâmplă în subordinea lui. Propunerea de carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane a fost iniţiativa primarului USR, Dominic Fritz, colegul domnului ex-ministru”, spune Alin Nica.

El spune că înainte de carantină, el şi Fritz au început o acţiune comună, inter-instituţională, de informare a populaţiei, pentru a convinge cetăţenii să respecte regulile, astfel încât să scadă rata de infectare cu sprijinul populaţiei.

„Două zile a durat această campanie, apoi primarul mi-a cerut să ne asumăm împreună carantina, fără o analiză de impact şi fără indicatorii care să ne arate eficienţa măsurii. Departamentul de specialitate al DSP Timiş a elaborat analiza de risc, care a fost asumată de directorul DSP Timiş, în conformitate cu atribuţiile sale legale. Acel document împreună cu avizul INSP au fost luate în considerare în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Bonus, la prima şedinţă CJSU, cea în care s-a stabilit carantina pentru Timişoara şi zona periurbană, a participat şi şeful DSU, care a susţinut (ca să nu zic: a pus presiune) pentru carantină. Desigur, fără argumente scrise, măsurabile. Concluzia? Majoritatea membrilor CJSU au votat carantină pentru Timişoara şi alte 4 localităţi, două cu administraţie PNL, una cu administraţie PSD şi una USR. Nu directorul DSP dă carantina”, precizează Alin Nica, preşedintele CJ TImiş.

Acesta afirmă că după prima tură de carantină pentru Timişoara şi zona periurbană, INSP-ul aflat în subordinea lui Vlad Voiculescu a făcut atât recomandări de continuare pentru trei localităţi, cât şi de ridicare a carantinei pentru celelalte două.

„Repet, INSP-ul de la Bucuresti era în subordinea Ministerului Sănătăţii. Deci implicit a fostului ministru Vlad Voiculescu. DSP Timiş, prin directorul şi aparatul de specialitate, a făcut analiza prevăzută de lege şi a acţionat conform atribuţiilor. Cu alte cuvinte, ex-ministrul a dezinformat. Directorul DSP are temei legal să îl dea în judecată pentru defăimare pe Vlad Voiculescu. Sper că declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii au fost doar nişte triste încercări de a distrage atenţia de la managementul dezastruos pe care l-a avut în aproape 4 luni de mandat”, mai spune Nica.

Preşedintele CJ Timiş îi transmite lui Voiculescu să explice de ce a tăiat bugetul pentru Terapie Intensivă, în plină pandemie.

„Astăzi la prânz (sâmbătă – n.r.), într-o intervenţie tv, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă a confirmat că sub conducerea lui Vlad Voiculescu a fost tăiat consistent din bugetul pentru terapie intensivă, în plină pandemie. Era mai bine, poate, ca fostul ministru sa fi explicat cum a fost posibil acest lucru, în loc să inventeze lupte politice”, mai spune Nica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
voiculescu,
timiş,
ati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici