Video Preşedintele CSM, la bilanţul DNA: "Am judecat multe cauze de corupţie, dar niciodată fabricate"

Preşedintele CSM, Mariana Ghena, care este şi reprezentant al instanţei supreme în consiliu, a declarat joi, la bilanţul DNA, că a judecat cauze de corupţie în care a dispus şi achitări însă niciodată nu a judecat dosare fabricate.

151 afișări

„DNA este o structură dinamică a sistemului judiciar. Corupţia poate fi un factor de erodare a statului, statul trebuie să controleze cantitativ şi calitativ efectele acestui fenomen infracţional. Ar fi mai puţin costisitor dacă active de preventive ar prevala celor de combatere. Activitatea instituţiilor de aplicare a legii şi-a dovedit eficienţa prin creşterea de la an la an a numărului de dosare şi a numărului de persoane condamnate definitiv. Munca procurorilor şi magistratilor nu este deloc comodă sau lipsita de expunere. CSM a intervenit şi va interveni prompt în toate situaţiile cu potenţial de afectare a independeţei justiţiei şi magistraţilor. Justiţia se înfăptuieşte prin instanţele judecătoreşti. CSM este conştient de rolul important în sprijinirea luptei anticorupţie. Ca judecător am judecat multe cauze de corupţie şi am pronunţat şi achitări dar niciodată nu am judecat cauze prefabricate, fabricate. Care ar mai fi menirea noastră de magistraţi chemaţi să respecte şi să aplice legea?” , a declarat Mariana Ghena la bilanţul DNA.

Mariana Ghena este reprezentantul instanţei supreme în CSM, fiind aleasă preşedinte al consiliului pentru anul 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici