Preşedintele Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Vă purtăm în gând pe toţi

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj pentru românii din Diaspora, de Ziua Românilor de Pretutindeni, spunând că le mulţumeşte celor care au dat dovadă solidaritate faţă de cei rămaşi în ţară.

152 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Vă purtăm în gând pe toţi

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, a transmsi preşedintele Klaus Iohannis, duminică.

Acesta aminteşte că în timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă.

El spune că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

„Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi. Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a urat „La mulţi ani” românilor de pretutindeni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici