Preţurile alimentelor au atins cifre record în februarie

Preţurile mondiale ale alimentelor au atins un nivel record în februarie, cu un salt de 24,1% faţă de anul trecut, condus de o creştere a uleiurilor vegetale şi a produselor lactate, a anunţat vineri agenţia ONU pentru alimentaţie, citată de Reuters.

903 afișări
Imaginea articolului Preţurile alimentelor au atins cifre record în februarie

Preţurile alimentelor au atins cifre record în februarie

Indicele preţurilor la alimente al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care urmăreşte cele mai tranzacţionate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, faţă de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere. Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7.

Preţurile mai mari la alimente au contribuit la o creştere mai amplă a inflaţiei, pe măsură ce economiile îşi revin după criza coronavirusului, iar FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populaţiile mai sărace din ţările care depind de importuri.

De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecţii privind producţia de cereale în 2022, estimând că producţia mondială de grâu va creşte la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alimente,
preţuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici