Prim-procurorul Pachetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI au fost arestaţi

Instanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi a ofiţerului SRI Tiberiu Popescu, acuzaţi de fapte de corupţie.

392 afișări
Imaginea articolului Prim-procurorul Pachetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI au fost arestaţi

Prim-procurorul Pachetului Judecătoriei Sibiu, ridicat de acasă de poliţişti şi dus în arest la Alba (Imagine: Mediafax Foto)

Judecătorii Înaltei Curţi De Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de decizia instanţei inferioare, potrivit căreia cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate în cazuri de corupţie.

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu a fost ridicat, în noaptea de miercuri spre joi, de către poliţişti de la domiciliul său din municipiul Sibiu şi transportat în arest la Alba Iulia, acolo unde se judecă procesul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Poliţiştii au sosit, în noaptea de miercuri spre joi, cu o autospecială a Poliţiei la domiciliul prim-procurorului Florin Apostu din municipiul Sibiu, iar soţia magistratului le-a deschis poarta şi au intrat în curte şi apoi în casă.

După aproximativ 20 de minute, Florin Apostu însoţit de poliţişti a ieşit din curte şi a urcat în maşina Poliţiei.

Întrebat cum comentează decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Apostu a declarat că este tratat ca "cel mai mare infractor".

"Cum să mai comentez. Parcă sunt cel mai mare infractor. Pericol social", a declarat Apostu şi a urcat în autospeciala Poliţiei care a ponit spre Alba Iulia, acolo unde se judecă procesul în care Florin Apostu şi un ofiţer SRI sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, vineri, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a ofiţerului SRI reţinuţi pentru fapte de corupţie, dispunând în cazul acestora interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Decizia a fost contestată de DNA la instanţa supremă. Procurorii DNA au obţinut avizul CSM pentru reţinerea şi pentru propunerea de arestare preventivă a lui Apostu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Nicuşor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi comis peste zece fapte penale în trei luni, majoritatea infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, el primind bani, mâncare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că Apostu este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două de trafic de influenţă, instigare la fals intelectual, două fapte de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de favorizarea infractorului.

Co-inculpatul din acest dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de complicitate la favorizarea infractorului.

Omul de afaceri Ilie Carabulea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA Alba Iulia, urmând să fie audiat în dosarul în care au fost reţinuţi, pentru fapte de corupţie, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi un ofiţer SRI.

Avocatul Viorel Jidveian, apărătorul prim-procurorului de la Parchetul Judecătoriei Sibiu, declara, vineri, că în acest dosar omul de afaceri Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită o maşină prim-procurorului Apostu.

Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.

În acest dosar a fost citat pentru audieri la DNA Alba-Iulia şi avocatul sibian Nicolae Ucă.

Avocatul Viorel Jidveian declara, vineri, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Alba-Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea, omul de afaceri Cristi Bicher şi avocatul Nicolae Ucă.

Jidveian spunea că Nicolae Ucă a fost citat la audieri la DNA Alba-Iulia pentru miercuri.

Ofiţerul SRI Tiberiu Popescu a fost suspendat din funcţie până când instanţa va lua o decizie în cazul său, urmând ca, în funcţie de rezultatul procesului, să fie reîncadrat sau exclus din Serviciu, declara pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici