Prima licitaţie de vite de carne din rasa Angus din România la Târgul Agraria din Cluj

Prima licitaţie de vite de carne din rasa Angus din România a avut loc, sâmbătă, în cadrul Târgului Agraria din judeţul Cluj, fiind vândute 23 de exemplare reprezentând viţele, juninci şi tauri. Preţurile au fost cuprinse între 2.350 de euro şi 5.650 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

663 afișări
Imaginea articolului Prima licitaţie de vite de carne din rasa Angus din România la Târgul Agraria din Cluj

Prima licitaţie de vite de carne din rasa Angus din România la Târgul Agraria din Cluj (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Arhiva Foto)

Florina Muntean, reprezentant al organizatorilor, a declarat, sâmbătă, că preţul cu care au fost licitate animalele descriu cât de valoroase sunt acestea din punct de vedere genetic.

”Iniţiativa organizării primei licitaţii de vite de carne din rasa Angus din România, la Târgul Agraria, a fost foarte apreciată nu doar de către fermierii crescători de astfel de bovine, dar şi de publicul larg interesat de tematică, prezenţa la licitaţie depăşind 1.000 de persoane. Toate cele 24 de bovine Angus care au reprezentat obiectul licitaţiei s-au ridicat la aşteptările tuturor celor prezenţi. Preţul cu care au fost licitate animalele descriu cât de valoroase sunt din punct de vedere genetic. Valoarea animalelor din cele trei categorii prezentate în cadrul licitaţiei a fost demonstrată prin preţurile la care s-au adjudecat”, a spus Muntean.

Din cele 24 de bovine licitate, reprezentând viţele, juninci şi tauri, 23 au fost adjudecate, iar ultima a fost vândută ulterior.

Preţurile cele mai mari au fost de 2.350 de euro pentru o viţică, 2.700 de euro pentru o junincă şi 5.650 de euro pentru un taur.

Reprezentanţii Asociaţiei Aberdeen Angus România au declarat, la rândul lor, că licitaţia a fost organizată la cererea fermierilor.

”Nu vrem să facem teorii şi nici să expunem poveşti despre bune practici. Am arătat practic, concret, fermierilor ce presupune un business cu bovine Angus pe de o parte, iar pe de altă parte, ce înseamnă o genetică corectă, care determină succesul unei ferme. Scopul este ca, după această serie de evenimente, fermierii să plece acasă nu doar cu informaţii despre acest business, dar poate şi cu câteva exemplare de bovine mai deosebite, cu care să îşi înceapă activitatea”, au spus sursele citate.

Asociaţia Aberdeen Angus România este prima asociaţie din ţară acreditată pentru Controlul Oficial al Producţiei (COP) la bovinele de carne şi, în acelaşi timp, singura asociaţie din ţară acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus.

La cea de-a 23 –a ediţie a Târgului Agraria, care se desfăşoară în comuna Jucu, judeţul Cluj, în perioada 6 – 9 aprilie, participă aproape 300 de expozanţi din România, dar şi din ţări precum Germania, Ungaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Olanda, Estonia, Polonia.

Citeşte şi: Tren Deraiat
Citeşte şi: Ouă de Paşte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici