Primar Timişoara: Voi da dispoziţii ferme ca maidanezii să nu fie eutanasiaţi prin acte de cruzime

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, declară că va da dispoziţii celor care vor eutanasia câinii fără stăpân să nu dea dovadă de cruzime, adăugând că firma de ecarisaj cu care au contract autorităţile a adunat, în această săptămână, 39 de maidanezi din preajma şcolilor şi grădiniţelor.

87 afișări
Imaginea articolului Primar Timişoara: Voi da dispoziţii ferme ca maidanezii să nu fie eutanasiaţi prin acte de cruzime

Primar Timişoara: Voi da dispoziţii ferme ca maidanezii să nu fie eutanasiaţi prin acte de cruzime (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pe străzile din oraş nu sunt foarte mulţi câini şi că 70 la sută din aceştia sunt sterilizaţi.

Robu a afirmat că va dispoziţie celor care vor eutanasia câinii fără stăpân să nu dea dovadă de cruzime.

"Eu vreau să am o discuţie cu reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor să aud propunerile lor şi, drept urmare, nu vreau eu să mă implic în aspectele tehnice privind eutanasierea, dar voi da dispoziţii ferme celor care vor face eutanasierea să nu recurgă în niciun fel la acte de cruzime. Eu sunt o fire artistică, mai sentimentală şi nu m-ar putea nimeni convinge să merg la o partidă de vânătoare, spre exemplu. Oricum, nu avem foarte mulţi câini pe străzile Timişoarei. 70% din câinii de pe străzi sunt sterilizaţi, nu sunt atât de mulţi încât să nu facem faţă procesului de sterilizare", a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, în această săptămână, Primăria Timişoara, alături de firma de ecarisaj cu care are contract, a avut o acţiune de adunare a câinilor de pe lângă unităţile de învăţământ. Robu a spus că au fost adunaţi 39 de câini din jurul a 90 de şcoli şi grădiniţe.

Miercuri, aproximativ o sută de persoane au protestat la Timişoara faţă de eutanasierea câinilor, un participant declarând că "animalele nu vor fi ucise prin metode nedureroase".

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici