Primăria Bucureşti: Şapte comisii formate din angajaţi ISU şi ai primăriilor vor reverifica şcolile fără autorizaţie

Şapte comisii formate din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai primăriilor vor reverifica, începând de săptămâna viitoare, şcolile dinBucureşti, care nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu, anunţă Primăria Capitalei.

126 afișări
Imaginea articolului Primăria Bucureşti: Şapte comisii formate din angajaţi ISU şi ai primăriilor vor reverifica şcolile fără autorizaţie

Primăria Bucureşti: Şapte comisii formate din angajaţi ISU şi ai primăriilor vor reverifica şcolile fără autorizaţie

Decizia verificării şcolilor din Bucureşti care nu au în acest moment autorizaţie pentru securitate la incendiu a fost luată în urma unei întâlniri între primarul Capitalei, Gabriela Firea, primarii celor şase sectoare ale Capitalei, secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

„Trebuie să-i punem în siguranţă pe cetăţeni, nu să pasăm responsabilitatea de la o instituţie la alta. Îmi doresc să avem o colaborare interinstituţională eficientă şi găsim cele mai rapide soluţii, atât în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei, cât şi pentru realizarea documentaţiei pe care primăriile de sector trebuie să o întocmească în vederea obţinerii autorizaţiei pentru securitate la incendiu, pentru toate şcolile, grădiniţele sau liceele pe care le au în administrare şi care nu au în acest moment acest document. Consider că avem nevoie de ajustări ale legislaţiei de specialitate pentru că nu putem într-un timp atât de scurt să reparăm ce nu s-a respectat timp de 27 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

Primarii au transmis că una dintre problemele cu care se confruntă este că multe dintre dosarele pe care le depun la ISU Bucureşti Ilfov pentru obţinerea
autorizaţiilor, deşi întocmite de firme acreditate şi sunt verificate de verificatori atestaţi, sunt respinse pentru că documentaţiile nu sunt puse în acord cu reglementările normativelor pe linie de securitate la incendiu.

"În cadrul şedinţei, primarii de sector au semnalat faptul că, sunt o serie de lucrări de reabilitare şi igienizare, şi nu lucrări care afectează structura clădirii, care s-au executat la şcolile pe care le administrează şi se solicită o nouă autorizaţie pentru securitate la incendiu", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis Mediafax.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunţat că, în acest moment se lucrează la modificarea legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor astfel încât procedurile de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor să fie simplificate.

La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a şapte comisii formate din reprezentanţi ISU şi ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale care vor face, începând de săptămâna viitoare, reverificări, în teren, la toate unităţile de învăţământ care nu au în acest moment autorizaţie pentru securitate la incendiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici