Ancheta Harvey Weinstein | Mari VEDETE sunt implicate în cel mai mare scandal sexual al utimelor decenii. Brad Pitt, confruntare directă cu faimosul producător de la Hollywood

Hollywood-ul este zguduit din temelii. În timp ce Harvey Weinstein este criticat de o întreagă naţiune, cele mai importante asociaţii de film vor să-l suspende. Tot mai multe actriţe şi-au făcut curajul de a vorbi public despre abuzurile lui Weinstein. Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie sau Cara Delevingne sunt doar câteva dintre ele. Noi detalii ies la iveală, printre care o confruntare directă între Weinstein şi Brad Pitt. Până în acest moment, purtătoarea de cuvânt a lui Weinstein nu a comentat subiectul.

38326 afișări
Imaginea articolului Ancheta Harvey Weinstein | Mari VEDETE sunt implicate în cel mai mare scandal sexual al utimelor decenii. Brad Pitt, confruntare directă cu faimosul producător de la Hollywood

Ancheta Harvey Weinstein | Mari VEDETE sunt implicate în cel mai mare scandal sexual al utimelor decenii. Brad Pitt, confruntare directă cu faimosul producător de la Hollywood

Articolul celor de la New Yorker vine la două zile după ce Weinstein a fost concediat de propria companie în urma apariţiei în presă a informaţiilor despre numeroasele incidente de hărţuire sexuală în care acesta ar fi fost implicat în ultimele trei decenii.

Marţi, The New York Times a publicat un articol în care le cita pe Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie şi alte actriţe, vorbind despre Weinstein. Atât Paltrow cât şi Jolie au spus că Harvey Weinstein le-a făcut avansuri nedorite, în anii 90. 

Paltrow spune că avea 22 de ani când Weinstein i-a oferit rolul din "Emma".

Actriţa povesteşte că înainte de a începe filmările Weinstein i-a cerut să vină la o întâlnire cu el, la hotelul din Beverly Hills. Times scrie că Paltrow a declarat că întâlnirea s-a încheiat "cu Weinstein punând mâinile pe ea, sugerându-i să se îndrepte spre dormitor pentru un masaj ".

"Eram un copil, am fost pietrificată", a declarat ea celor de la New York Times. Paltrow i-a respins avansurile, a plecat imediat şi i-a povestit iubitului ei de atunci, actorul Brad Pitt, care l-a confruntat pe producător. 

O sursă apropiată de Brad Pitt a confirmat pentru CNN că actorul a avut o confruntare directă cu Weinstein printr-o "conversaţie aprinsă".

Potrivit sursei, Pitt i-a spus "în repetate rânduri" lui Weinstein că "incidentul nu trebuie să se întâmple din nou".

Paltrow a mai spus că Weinstein i-a cerut să nu povestească nimănui despre incident. "Credeam că o să mă concedieze", a povestit ea.  

La rândul ei, Angelina Jolie a declarat: "Am avut o experienţă nefastă cu Harvey Weinstein în tinereţea mea şi am ales să nu mai lucrez niciodată cu el. De asemenea, am avertizat şi alte persoane să nu o facă", a spus Jolie, într-o declaraţie pentru Times. "Acest comportament vizavi de femei în orice domeniu şi în orice ţară este inacceptabil."

Cea mai recentă acuzaţie vine din partea modelului britanic Cara Delevingne. Într-o declaraţie de presă, ea a mărturisit că mogulul a încercat să o sărute în timp ce ea încerca să părăsească camera de hotel. "M-am simţit neputincioasă şi speriată", a spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a lui Weinstein nu a comentat subiectul. 

Academia americană de film, cea care decernează premiile Oscar, a anunţat miercuri că va avea loc o întrunire de urgenţă, sâmbătă, pentru a discuta acuzaţiile împotriva producătorului Harvey Weinstein. În acelaşi timp, Academia britanică de film (BAFTA) a decis să-l suspende pe Weinstein.

Între timp, fostul candidat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Hillary Clinton, a declarat pentru CNN că s-a simţit "scârbită" în legătură cu acuzaţiile legate de Weinstein, promiţând să doneze banii pe care mogulul i-a strâns în campaniile sale de caritate.

Weinstein a strâns, pentru grupurile democratice, peste 1,4 milioane de dolari (1,05 milioane de lire), iar republicanii i-au acuzat că nu fac destul pentru a se distanţa de el.

Harvey Weinstein (65 de ani), cofondator, alături de fratele său, Bob (Robert) al casei de producţie The Weinstein Company, a fost concediat, duminică, de consiliul de administraţie al propriei companii, din pricina acestui scandal sexual de proporţii.

Scandalul a izbucnit în urma unei anchete efectuate de două jurnaliste de la The New York Times – Jodi Kantor şi Megan Twohey.

Conform anchetei, Harvey Weinstein obişnuia să ceară actriţelor favoruri sexuale pentru a le promova cariera. Printre ele, vedetele Ashley Judd şi Rose McGowan, care au confirmat comportamentul abuziv al magnatului industriei cinematografice.

Dimensiunea lui Harvey Weinstein în mecanismul Hollywoodian poate fi lesne înţeleasă, dacă amintim faptul că filmele produse de acesta au acumulat peste 300 de nominalizări la Premiile Oscar, lucru care a făcut-o pe Meryl Streep să-l numească, în 2012, la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, "Dumnezeul" celei de-a şaptea arte.

După ce l-au concediat pe Harvey Weinstein, cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului de administraţie al Weinstein Company au demisionat pentru a nu fi asociaţi cu imensul scandal sexual.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici