Primăria Iaşi a găsit o metodă prin care susţine că va rezolva problema gropilor: "decaparea" asfaltului

Autorităţile ieşene au găsit o metodă inedită pentru a rezolva problema gropilor din oraş, şi anume "decaparea" asfaltului dintre gropile apărute una lângă alta, astfel încât să existe o singură groapă, reprezentanţii municipalităţii susţinând că în acest fel se va circula mai bine.

4821 afișări
Imaginea articolului Primăria Iaşi a găsit o metodă prin care susţine că va rezolva problema gropilor: "decaparea" asfaltului

Primăria Iaşi a găsit o metodă prin care susţine că va rezolva problema gropilor: "decaparea" asfaltului (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Viceprimarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat presei, vineri, că pe străzile unde sunt gropi una lângă alta se va decapa asfaltul pe o suprafaţă mai mare, astfel încât să existe o singură groapă, urmând ca asfaltul să fie turnat atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. 

Chirica a explicat că, în acest fel, şoferii se vor confrunta cu mai puţine gropi şi "vor scăpa de zguiduiturile dese".

"Acolo unde-s gropi dese, una lângă alta, am decis să nu mai punem plombă lângă plombă. Vom decapa pe o suprafaţă mare, astfel că nu calci din groapă în groapă, ci ai trecut printr-o zonă care a fost decapată", a declarat viceprimarul Iaşiului.

El a spus că operaţiunea a început deja în mai multe zone ale oraşului.

"Peste tot unde se vede o desime mare se trece la decapare totală", a afirmat viceprimarul Mihai Chirica.

El a precizat că se va trece la asfaltarea gropilor "mari" atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

În urmă cu două săptămâni, echipe din subordinea Primăriei ieşene au turnat asfalt în gropile apărute pe mai multe artere principale din oraş, plombele rezistând însă doar 24 de ore.

Şoferii din Iaşi, în special taximetriştii, au reclamat în ultima perioadă calitatea precară a drumurilor din municipiu.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi susţin că înmulţirea gropilor se datorează variaţiilor repetate de temperatură, fenomenul de îngheţ - dezgheţ afectând calitatea asfaltului, în special pe străzile care nu au mai fost refăcute de câţiva ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici