Primăria Municipiului Bucureşti: Două păsări găsite decedate în Parcul Tineretului, depistate cu gripă aviară

Două păsări găsite decedate pe 15 februarie în Parcul Tineretului din Capitală au fost depistate cu gripă aviară, cadavrele animalelor fiind incinerate conform procedurii, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti.

473 afișări
Imaginea articolului Primăria Municipiului Bucureşti: Două păsări găsite decedate în Parcul Tineretului, depistate cu gripă aviară

PMB: Două păsări găsite decedate în Parcul Tineretului, depistate cu gripă aviară (Imagine: Diana Zaharia/ Foto Mediafax)

"În data de 15 februarie, reprezentanţii ALPAB au găsit două păsări decedate în Parcul Tineretului, şi, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, iar specialiştii ANSVSA au prelevat probele necesare. Ulterior, în data de 20 februarie, ALPAB a fost înştiinţată că rezultatul a fost pozitiv pentru influenţă aviară la păsări sălbatice. Pe cale de consecinţă, conform responsabilităţilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor două păsări", potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) supraveghează în continuare populaţiile de păsări sălbatice din parcurile şi de pe lacurile pe care le administrează şi va notifica autorităţile competenţe în cazul păsărilor descoperite moarte.

Potrivit ANSVSA, au fost confirmate în România 12 focare de gripă aviară la păsări domestice în şase judeţe, respectiv Tulcea, Prahova, Bacău, Braşov, Mureş şi Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici