Primăria Sectorului 4 anunţă construirea unei secţii moderne pentru tratarea marilor arşi

  • Primăria Sectorului 4 anunţă construirea celei mai moderne secţii din România, pentru tratarea marilor arşi
  • Aceasta urmează să fie amenajată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni”
  • Noua secţie avea o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi, conform unui anunţ al primăriei
1905 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 4 anunţă construirea unei secţii moderne pentru tratarea marilor arşi

Primăria Sectorului 4 anunţă construirea unei secţii moderne pentru tratarea marilor arşi

Primăria Sectorului 4 anunţă construirea celei mai moderne secţii din România, pentru tratarea marilor arşi, aceasta urmând să fie amenajată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni” şi va avea o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi, conform unui anunţ al primăriei.

„Special reconfigurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, secţia va cuprinde două săli de operaţie, politraumă şi chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare precum şi trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde. Totodată, va fi amenajată şi o sală de operaţii pentru urgenţe, care va putea fi utilizată şi de alte specialităţi, în funcţie de necesitate”, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Conform sursei citate, valoarea totală a investiţiei Primăriei Sectorului 4 în această Unitatea Funcţională pentru Arsuri este de 3,8 milioane de lei, fără TVA.

„La finalizarea lucrărilor (estimate a fi realizate în 12 luni de la ordinul de începere, dat în luna decembrie a anului trecut) va putea îndeplini toate cerinţele necesare conform celor mai recente standarde internaţionale de calitate a actului medical. Din această sumă, aproximativ 1.000.000 de lei reprezintă valoarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice de ultimă generaţie (spre exemplu, o centrală tratare aer igienică, în valoare de aproximativ 450.000 de lei)”, menţionează primăria.

Totodată, sălile de operaţii vor avea pereţi şi tavane din inox, toate suprafeţele urmând a fi realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele vor avea pereţi vitraţi, care să permită controlul vizual al pacienţilor.

„Pentru menţinerea condiţiilor maxime de igienă, se va realiza un sistem de control acces, cu scopul reducerii traficului non-steril pe suprafaţa secţiei precum şi un sistem modern de detecţie a incendiilor. Acesta va presupune montarea unei centrale de detecţie moderne precum şi suplimentarea detectorilor de incendiu. În noua secţie va lucra personal medical dedicat, iar dotarea acesteia cu aparatură, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro, este asigurată printr-un contract al Ministerului Sănătăţii cu Banca Mondială. Dotările vor include diferite tipuri de echipamente (paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) precum şi un Laser Dopler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor”, conform sursei menţionate anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici